O fată de 14 ani acuză că a fost violată în Costinești, dar procurorii au clasat cazul

Un bărbat din Săcele, județul Brașov că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a fost violată vara trecută în timp ce se afla la Costineşti, de un tânăr de 24 de ani. Acesta nu mai este cercetat deoarece dosarul a fost clasat de procurori. Anchetatorii au precizat că „probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive şi lasă loc unei nesiguranţe în privinţa vinovăţiei”.

„Numele meu este D.P, sunt din Săcele, judeţul Braşov. Fiica mea, în vârstă de 14 ani, a fost violată în noaptea de ½ august 2021 în staţiunea  Costineşti unde se afla împreună cu un grup de prieteni. Violatorul a stat doar o lună arestat, după care a fost trimis în arest la domiciliu, întrucât Tribunalul Constanţa i-a admis contestaţia împotriva arestului preventiv. Ulterior, Parchetul Mangalia a propus ca el să fie plasat sub control judiciar, lucru care s-a şi întâmplat.  Individul de 24 de ani din Alba Iulia, dar cu dublă cetăţenie română şi austriacă, a stat sub control judiciar 60 de zile, mai exact, până la data de 24.11.2021. După această dată, a fost lăsat liber, iar înainte de Crăciun, Parchetul Mangalia a clasat dosarul. Potrivit ordonanței de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, minora D.Ș.D., a plecat pe data de 31 iulie 2021, fără știrea părinților, la mare împreună cu o prietenă. Ulterior, aceasta a discutat cu prietenul ei și a decis să se întâlnească cu acesta la Costinești. Împreună cu mai mulți prieteni au mers într-un club, iar minora s-a împrietenit cu alți tineri și nu a mai stat cu prietenul ei.

Fiica mea se afla în Clubul „Max” din Costineşti, iar după o ceartă cu prietenul ei, a plecat, însoţită de o amică, spre locul de cazare. Pe drum, fata mea a fost abordată de acest individ, care s-a oferit să o conducă. Menţionez faptul că fiicei mele îi era foarte rău, iar fata care o însoţea, iniţial, a plecat, lăsând-o singură. Fata mea i-a spus individului că merge la pensiunea unde se afla cazată pentru a-şi face bagajele şi a reveni acasă, la Săcele.

Ajunşi la pensiune, T.D. a văzut că în cameră dormea un băiat, l-a trezit brutal şi   i-a cerut, imperativ, să iasă din cameră, în caz contrar, îl va lua la bătaie. Băiatul a ieşit, dar a rămas pe hol. T.D. a blocat cele două căi de acces, de la uşă şi balcon şi a forţat-o pe fiica mea, apăsând-o puternic pe gât, să întreţină un raport sexual neconsimţit. Alertaţi de băiatul rămas pe hol, grupul de prieteni al fiicei mele au reuşit să intre în cameră, au văzut-o pe fiica mea dezbrăcată de la brâu în jos, iar pe violator, sărind de la balconul aflat la etajul 1 al clădirii. Ulterior, fata mea a povestit ce i s-a întâmplat şi s-a deplasat cu prietenul ei, M. la secţia de poliţie Costineşti.   

Am făcut trei plângeri, la două dintre acestea nu am primit încă răspuns. A treia plângere va fi judecată la data de 08.02.2022 de Judecătoria Mangalia.

El afirmă că nu este de acord cu decizia procurorilor de clasare a dosarului.

„Nu este legal, nici normal ceea ce au decis procurorii. Un violator să fie lăsat liber. Violatorul fiicei mele care încă nu şi-a revenit din acest coşmar.”, a declarat.

Din actele de urmărire penală, s-a reținut că minora a plecat de acasă, fără știrea părinților, în iulie 2021, pentru a ajunge la mare. A plecat cu o prietenă, cu trenul, urmând să stea la o rudă. Din tren, minora și-a sunat prietenul, care era în Costinești, și au stabilit că va sta la pensiunea unde acesta era cazat, împreună cu alți doi băieți.

Pe 1 august a fost în discotecă. Nu a stat cu prietenul ei, ci s-a împrietenit cu alți tineri, cu care a consumat băuturi alcoolice (3-4 shot-uri). I s-a făcut rău și a plecat spre pensiune, cu o fată pe care nu o cunoștea. Pe drum s-a întâlnit cu inculpatul, cu care a stat pe plajă. Martorii spun că i-au văzut ținându-se de mână. Prietenul ei i-a surprins și de s-au despărțit pe loc.

Au ajuns la pensiune, iar minora i-a spus inculpatului că trebuie să își facă bagajele. Voia să plece acasă. Acesta, un cetățean româno-austriac, i-a spus că poate să le facă „după”.

„Persoana vătămată l-a întrebat pe inculpat „după ce?”, moment în care inculpatul a împins-o în pat, cu mâna pe gât. În continuare, persoana vătămată s-a întins în pat, de bună voie, spunându-i inculpatului că intenționează să doarmă, nu să facă altceva, timp în care a observat că inculpatul se dezbrăcase. După aceea, acesta a luat-o de picioară și i-a ridicat fusta, ulterior întreținând raport sexual cu aceasta. Persoana vătămată a precizat faptul că „a încercat să se împotrivească”, dar, din pricina „stării” în care se afla, nu a avut putere nici măcar să strige.”, spun procurorii.

La scurt timp, cineva a reușit să deschidă ușa de la balcon, dar inculpatul a sărit și a închis-o rapit la loc. Fata a reușit să deschidă ușa, pe care au intrat cei trei băieți care erau cazați. Austriacul a sărit de pe balcon și a fugit.

Potrivit ordonanței de clasare, tânărul de 24 de ani a declarat anchetatorilor că în timpul discuțiilor purtate cu D.Ș.D. aceasta i-a spus că are vârsta de 18 ani, nu părea să fie sub influența băuturilor alcoolice și că nu a profitat de imposibilitatea ei de a se apăra sau de a-și exprima voința.

Un martor a spus judecătorilor că a fost amenințat de inculpat că iasă din cameră, în caz contrar spunând că „îl va bate”.

Tânărul a fost arestat preventiv de pe 9 august până pe 25 septembrie 2021, apoi măsura a fost înlocuită ci arest la domiciliu și, ulterior, cu control judiciar.

A fost cercetat pentru viol și act sexual cu un minor. Procurorul a decis să claseze cazul, sub ambele aspecte, „întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a explicat în ordonanţa de clasare a dosarului motivele pentru care a fost luată această decizie.

„Analizând materialul probator administrat, având în vedere declaraţiile contradictorii ale martorilor cu privire la starea de ebrietate a persoanei vătămate, precum şi concluziile raportului de evaluare psihologică a acesteia, din care rezultă că aceasta poate manifesta megalomanie şi mitomanie, în cauză nu există certitudinea săvârşirii vreunei fapte penale de către inculpat. Probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive şi lasă loc unei nesiguranţe în privinţa vinovăţiei. Astfel, deşi este cert că inculpatul (…) a întreţinut un raport sexual cu persoana vătămată, nu s-a probat că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, sau prin profitarea de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa. De asemenea, deşi este cert faptul că persoana vătămată a consumat băuturi alcoolice în cursul serii de 01.08.2021, din probele administrate nu a rezultat cu certitudine faptul că aceasta se afla în stare de ebrietate şi, ca urmare, s-a aflat în imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa”, se arată în documentul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Astfel, procurorii au dispus clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de viol. De asemenea, anchetatorii au luat aceeaşi decizie şi pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, considerând că bărbatul nu a ştiut la momentul săvârşirii faptei că fata nu împlinise vârsta de 18 ani, pentru că fata i-ar fi declarat că are 16 ani și este clasa a zecea.

Împotriva acestei decizii de clasare se poate face plângere.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța

Wed Jan 26 , 2022
RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile de la nivelul Stației de Pompare Caragea Dermen, de miercuri – 02 februarie 2022, ora 22.00, până joi – 03 februarie 2022, ora 15.00, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de aducțiune de la intersecția bd. Tomis cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul […]