O fată de 15 ani a murit în ambulanță, la o săptămână după ce ieșise din izolare

O fată în vârstă de doar 15 ani a decedat joi, în ambulanță, în timp ce era transportată la spitalul din Vaslui. Fata s-a prezentat, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie, în stare gravă, cu febră, tuse și cu o saturație de 80% a oxigenului din sânge. La fața locului a fost solicitată o ambulanță SAJ Vaslui, care a preluat pacienta pentru a o transporta la unitatea sanitară din Vaslui. Starea de sănătate a fetei s-a agravat și mai tare, motiv pentru care echipajul SAJ a chemat în sprijin medicul de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, pacienta a intrat în stop-cardiac, din care nu a mai ieșit, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele medicale. Fata s-a stins în brațele medicilor care au făcut eforturi supraomenești pentru a o readuce la viață. Zadarnic, inima nu i-a mai repornit, scrie Vremeanoua.ro.

Potrivit medicului de familie al familei, adolescenta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. Se simțea rău în ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet. Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ. Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat atât de tare încât nu a mai avut încotro și a mers la cabinetul medical din sat. Aici a fost consultată de asistent și medic, apoi urcată în ambulanță pentru a fi transferată la spital. Iată ce a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, cu privire la acest caz:

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac. Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată.”

Tragedia s-a petrecut sub privirile părinților sfâșiați de durere, care au văzut cum fiica lor se stinge și nu au putut să o ajute în niciun fel. Și cadrele medicale au fost afectate și au încercat din răsputeri să o readucă la viață dar fără succes. Părinții spun că fata era foarte bună la învățătură și îi plăcea în mod deosebit, matematica. După declararea decesului, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții. Potrivit surselor ziarului citat, copila ar fi făcut miocardită post virală, însă cauza va fi stabilită în urma autopsiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă”, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Manoliu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ÎPS Teodosie a pierdut și apelul. Rămâne în carantină

Fri Jan 28 , 2022
Magistrații au respins apelul înaintat de către ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în dosarul înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, prin care arhiepiscopul cerea anularea deciziei de carantină emisă de către DSP București. Acesta a pierdut joi, în primă instanță, dar a făcut apel. Vineri, a fost repins și apelul, de către […]
IPS Teodosie