O fată de numai 16 ani a murit în toaleta școlii

lumanare

Zi de doliu, azi, într-o școală din România. O tânără elevă de 16 ani din Costești, județul Argeș, provenită dintr-o familie nevoiașă, a cerut voie să meargă la toaletă, acuzând dureri de cap. Ulterior fetei i i s-a făcut și mai rău. Profesoara care a fost prezentă la drama micuței spune că la un moment dat nu a mai revenit de la toaletă, și când s-au dus colegii după ea ar fi găsit-o căzută și inconștientă.

După ce au readus-o în clasă, aceeași profesoară a mai declarat că tânăra și-a pus mâna la cap, după care ar fi căzut și nu a mai mișcat. Colegii fetei și-au adus aminte că încă din ziua de miercuri Nicoleta, eleva de 16 ani decedată, acuzase dureri insuportabile la nivelul capului.

„Și-a pus mâna la ceafă și a spus că are dureri groaznice, apoi a închis ochii și și-a pierdut cunoștința totală. Nu aveam ore la clasa ei. Singura persoană care îi cunoaște situația este doamna profesoară de informatică. Ea o ajuta și financiar și îi plătea abonamentul pentru a veni la școală pentru că părinții erau foarte săraci”, spune profesoara.

Au fost chemați de urgență medicii prin 112. Ajunși la fața locului au încercat timp de 55 de minute resuscitarea elevei de 16 ani. Când a ajuns ambulanța cu ea la spital era deja în moarte cerebrală.

Atât medicii de pe ambulanță, cât și cei de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Costești au încercat să o resusciteze pe elevă. Din păcate tote eforturile au fost în zadar. Întrebați de colegii de la publicația Gândul, medicii din spital spun că nu își dau seama care ar fi cauzele acestui deces. Medici de la spitalul unde a fost transportată micuța, spun că fata nu avea  simptome specifice COVID-19.

Este o moarte subită, suspectă. Nu știm ce s-a întâmplat. Părinții o știau sănătoasă, fără alte probleme. Se pare că ar fi avut aseară o stare de greață și dimineață a acuzat cefalee occipitală”, a spus unul dintre medici.

Conform informațiilor, tânăra elevă provenea din comuna Miroși, dintr-o familie nevoiașă cu încă trei frați acasă. Datorită lipsei banilor fata era ajutată de o altă profesoară din școala din Costești, unde făcea naveta, ca să meargă la școală. Poliția din localitate a anunțat că vor demara o anchetă în această cauză pentru a afla concret cauzele decesului fetei.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.