O femeie care cerșea la LIDL cu un copil în brațe riscă să facă închisoare

Polițiștii locali din Constanța au depistat ieri o femeie în vârstă de 23 de ani care apela la mila publicului în fața unui magazin de pe strada Baba Novac (un LIDL).

Polițiștii spun că tânăra este „aptă de muncă” și că, pentru a impresiona trecătorii, tânăra se folosea de un minor în vârstă de 2 ani.

Conform art. 293 din Noul Cod de Procedură Penală, a fost demarată procedura sesizării instituției abilitate.

De asemenea, a fost anunțată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru a dispune măsurile legale potrivit competențelor.

Persoana în cauză a fost predată Secției 4 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, conform art. 215 „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor” din Noul Cod Penal, faptă ce este sancționată cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

„Polițiștii locali acționează constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei, de la începutul anului și până în prezent, fiind identificate și dispuse măsurile legale asupra a numeroase persoane care apelează la mila publicului. Cetățenii sunt rugați să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale, iar în momentul în care întâlnesc astfel de situații să apeleze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la nr. de telefon 0241.484.205 sau 0241.922.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Zen Residence
energia residenceOne thought on “O femeie care cerșea la LIDL cu un copil în brațe riscă să facă închisoare

  1. ,, O ,, si cu asta am stirpit fenomenul ! mai e mult de lucu dar si oamenii ar trebui sa se implice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Au plecat din Vietnam ca să se înjunghie în Năvodari

Thu Jul 1 , 2021
În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în zona taberei din Năvodari ar fi avut loc un conflict spontan între 2 bărbați, de origine vietnameză. „Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate […]