O femeie de 72 de ani, din Constanța, recuperată de salvamontiști din zona Sfinxului FOTO

Salvamont Buşteni au avut, azi, trei intervenţii. O femeie de 72 de ani din Constanţa a suferit un traumatism de genunchi după ce a căzut pe zăpadă, în zona Sfinxului şi două tinere neechipate corespunzător, care au rămas blocate în zăpadă şi au făcut un atac de panică. Ulterior, Salvamont a anunţat că a intervenit din nou, sâmbătă seară, pe Platoul Bucegi, unde un grup de aproape 20 de turişti aşteaptă ajutor, acuzând epuizare fizică.

Potrivit salvamontiștilor, două tinere neechipate corespunzător au rămas blocate in zăpadă şi au facut un atac de panică. Salvatorii sunt acum în drum spre ele.

Grupul a urcat pe Valea Caraimanului, traseu impracticabil în condiţii de iarna, a ajuns la Babele unde turiştii și-au dat seama că nu pot coborî singuri şi au sunat la 112.

 „Trei tineri uzi pana la piele au fost la un pas de hipotermie. Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri şi de ajutorul salvamontiştilor pentru a continua drumul”, scrie Salvamont Buşteni pe Facebook.  

Salvatorilor montani din si Prahova au fost sprijiniți de cei de la Dâmboviţa pentru a prelua grupul de turişti.

Foto: facebook.com/Salvamont-Busteno

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Jill Biden, prima doamnă a SUA, în România: „Există speranță. Este tot ce avem nevoie”

Sat May 7 , 2022
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au discutat, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială “Uruguay” din București, cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina. În cadrul întâlnirii, Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina că sunt uimitoare, având şi cuvinte de laudă la […]