O femeie a murit de gripă în Spitalul Județean Constanța. Nu era vaccinată

O femeie de 61 de ani a murit din cauza gripei, în Spitalul Județean Constanța, marți dimineață.

„Pacienta era internată de pe 13 februarie, cu patologie respiratorie, cu diagnosticul de bronhopneumonie și insuficiență respiratorie. Pe 15 a fost intubuată. În ciuda tuturor eforturilor, a decedat în cursul acestei dimineți, în Terapie Intensivă. A fost confirmat virusul AH1”, a precizat directorul medical al SCJU, dr. Bogdan Obadă.

Pacienta era fumătoare, obeză și nu fusese vaccinată.

În acest moment, în spital mai sunt internați doi pacienți, de circa o săptămână, la secția Terapie Intensivă, cu suspiciune de gripă, cu aceleași simptome, cu patologie cardiacă asociată. Aceștia au 68 și 53 de ani. Se așteaptă rezultatul analizelor.

Numărul deceselor provocate de gripă în această iarnă a ajuns la 39.

Conducerea SCJU menține măsurile instituite la începutul lunii februarie, în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

„Facem apel la aparținători și vizitatori, să dea dovadă de înțelegere și să respecte programul de vizită și măsurile de igienă”, au precizat reprezentanții SCJU.

Reamintim că în secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii este interzis accesul aparținătorilor iar pentru toate celelalte secții din Spital a fost redus programul de vizită. Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00. Mai mult, pentru protejarea pacienților, se impun următoarele măsuri:

  • în timpul programului de vizită a fost limitat accesul la 1 vizitator/pacient
  • persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au avoie să intre în saloanele pacienților
  • sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor. Consultațiile se vor efectua doar în Ambulatorii
  • echipamentul de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții
  • purtarea măștii este obligatorie
  • respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța anunță deschiderea circulației pe o stradă

Tue Feb 20 , 2018
Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor faptul că începând de astăzi, 20.02.2018, str. Petru Vulcan va fi deschisă circulației spre bd Tomis (lângă Liceul Tomis), cu sens unic din str Flămânda. Astfel, conducătorii auto vor putea alege această arteră rutieră ca rută alternativă intersecției bd Tomis cu str Poporului, […]
strada petru vulcan primaria constanta

V-ar putea interesa și: