O fetiță de 13 ani i-a scris lui Moș Crăciun: „Dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât”

O fetiță de 13 ani pe care o crește doar bunica, într-un sat din România, i-a scris lui Moș Crăciun și a cerut un singur lucru: să își audă mama la telefon. Scrisoarea, publicată pe pagina de Facebook de Nicoleta Ioniță, fondatoarea și președintele Asociației Give & Help, a făcut ca visul fetiței să devină realitate.

„Am primit cu aproape două săptămâni în urmă o scrisoare. Prin poștă, în plic, fără adresa expeditorului. Am citit-o și o zi întreaga nu am mai fost om”, a povestit Nicoleta, femeia care an de an, prin asociația ei, strânge scrisori pentru Moș Crăciun de la copiii din satele din Dâmbovița și apoi cadouri, cu ajutorul donațiilor, pentru micuți.

După ce a primit scrisoarea, ea a încercat să găsească familia Aidei, folosindu-se de ștampila poștei române de pe plic, reușind, în cele din urmă, să ia legătura cu bunica fetiței: „Am vorbit cu mamaia Aidei, am aflat că și pe mama ei a crescut-o singură, că nu a știut nimic despre scrisoare, chiar era puțin supărată, până când i-am spus că nu a cerut nimic.

Mamaie a zis că nu au nevoie de nimic, dar oamenii din sat spun că ar avea nevoie de lemne, de la diriginta fetei am aflat că nu are telefon… La 13 ani…( poate de aceea ne-a și trimis scrisoarea în formă clasică)”.

Fotografiile cu scrisoarea trimisă de Aida au fost publicate alături de scurta ei poveste și în două zile au fost distribuite de peste 400 de ori pe rețeaua de socializare.

„Dragă Moș Crăciun, numele meu este Aida. Am 13 ani și la vârsta mea nu ar mai trebui să cred în Moș Crăciun. Nici eu nu știu dacă cred în bătrânelul simpatic cu barbă albă sau doar în magia pe care el o transmite.

Nu îți cer nimic, ceea ce eu îmi doresc, nimeni nu îmi poate da. Să îți spun despre mine: sunt crescută de mamaia de la vârsta de șapte ani. Mama a plecat la muncă în străinătate. Un an a ținut legătura cu noi, apoi din ce în ce mai rar.

Am aflat că mai am o surioară, dar nu am văzut-o niciodată. Învăț foarte bine și vreau să devin avocat și să lupt pentru drepturile copiilor ca mine. Mamaia îmi oferă toată dragostea ei, nu îmi trebuie nimic mai mult. Mi-a spus că mă cheamă Aida pentru că mamei îi plăcea opera.

Vezi de ce nu îți cer nimic? Pentru că pe mama nu o poți face să mă iubească… Totuși îți cer ceva: zile multe pentru mamaia. Să o pot face mândră de mine.

Nu îți las nicio adresă pentru că ce îmi doresc eu nu poate veni într-un pachet. Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor.

Și eu am nevoie, dar mamaia îmi dă destulă iubire, poate mai multă decât mi-ar fi dat mama… și eu totuși am nevoie de iubirea ei. Despre tata nu știu nimic, nici mamaia nu știe.

Dragă Moșule, dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât. Mulțumesc, Aida“.

Emoționanta scrisoare a reușit să miște sute de oameni și, cel mai important, mama fetiței a luat legătura cu Nicoleta Ioniță. Aceasta a anunțat că a vorbit cu femeia: „Am găsit-o pe mama fetiței! Voi ați găsit-o, prin sutele de distribuiri! Am reușit împreună și de această dată! Un copil si-a regăsit mama și o mama și-a regăsit copilul!“.

COMPLETARE 9 noiembrie

Nicoleta Ioniță a transmis că mama a fost găsită:

„Am gasit-o pe mama fetitei! Voi ați gasit-o prin sutele de distribuiri! Oprim donațiile aici! Avem pana în acest moment 2100 de lei ( și poate mai sunt altele neprocesate de banca, revin diseara) din care vom cumpăra un telefon și restul ii vom da bunicii. ( dovedim asta în zilele ce urmeaza). Avem și telefon. Persoana care îl cumpăra vrea sa rămână anonima.”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

-ar putea interesa și:

Sursa: Libertatea.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atenție, șoferi! Poliția Locală primește puteri sporite. În ce situații puteți fi amendați

mar nov. 8 , 2022
Parlamentul a adoptat legea prin care Poliția Locală primește puteri sporite. Astfel, polițiștii locali îi vor putea amenda pe șoferii care parchează neregulamentar, chiar dacă aceștia nu se află la mașină sau nu sunt prinși în flagrant. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care stabileşte şi […]
politia locala constanta

V-ar putea interesa și: