O fetiţă de 8 luni, internată cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost externată după aproape 2 săptămâni de tratament

spitalul judetean constanta (2)

O fetiţă de 8 luni, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost diagnosticată şi externată după aproape 2 săptămâni de tratament.

„Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză”, precizează DSP Constanţa „cu privire la suspiciunea de hepatită acută”.

Evoluţia fetiţei  sub tratament a fost pozitivă.

Fetiţa a fost externată luni.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii anunţau săptămâna trecută că medicii au suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută în cazul a doi copii, unul în vârstă de 8 luni şi celălalt de 10 ani, fiind aşteptate rezultatele ultimelor analize, ce doi copii nefiind din Bucureşti.

Până în 21 aprilie, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), cazuri înregistrate la copii cu vârsta între 1 lună şi 16 ani. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii publicat săptămâna trecută se arăta că aceste cazuri au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.

O suspiciune similară a existat şi în cazul unei fetiţe de cinci ani, internată iniţial la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală. Ulterior, fetiţa a fost diagnosticară cu Boala Wilson, ea fiind supusă sâmbătă unui transplant hepatic.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța, premiați la Campionatul Național Universitar de Înot

lun mai 2 , 2022
Șase studenți ai Universității Ovidius din Constanța (UOC) au participat, în perioada 29-30 aprilie 2022, la Campionatul Național Universitar de Înot, care a avut loc la Bacău, informează lect. univ. dr. Petrescu Andrei Mădălin, coordonatorul lotului care a reprezentat UOC la competiție. Studenții constănțeni au obținut locul I la proba […]

V-ar putea interesa și: