O firmă care a raportat pierderi de 1,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei, sponsorizează Universitatea Ovidius

O firmă care a raportat pierderi de 1,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei, sponsorizează Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), a semnat ieri, 14.06.2021, un protocol de colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) și Crama Histria (S.C. Viticola S.A.), a anunțat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP, prin biroul de presă al universității.

Potrivit sursei citate, colaborarea își propune deschiderea unui șantier arheologic de cercetare sistematică a tumulilor din zona Cogealac, lucrările fiind realizate de cercetătorii MINAC în cooperare cu cadre didactice și studenți ai FISP, în cadrul activităților de practică.

„Acest demers reprezintă un excelent și onorant exemplu de conlucrare între instituții de învățământ și cercetare și mediul antreprenorial. Inițiativa a aparținut directorului Cramei Histria, Paul Fulea, interesat de exploatarea pe termen mediu și lung a obiectivelor arheologice de pe teritoriul societății. Se demonstrează, astfel, posibilitatea armonizării interesului economic cu cel cultural și academic, în vederea unei conlucrări avantajoase pentru toate părțile implicate”, precizează Emanuel Plopeanu.

Paul Folea Radovan este asociatul principal al SC Viticola SA, cu 40,65% din acțiuni, potrivit Confidas.ro.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 1.880.154 lei și a raportat pierderi de 1.720.183 lei. A avut, în medie, 8 angajați. Datoriile totale ale firmei sunt de 6.250.816 lei.

În 2019 a raportat pierderi de 1.156.919 lei, în 2018, pierderi de 357.689 lei, în 2017, de 424.419 lei. Ultimul an în care a reușit să facă profit a fost 2016. Este vorba despre 45.024 lei. A fost pe profit și în anii precedenți.

Sursă foto: Facebook, arhivă CT100.ro

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.