O firmă cu acționari din Germania și Austria reabilitează 1,450 km de cale ferată din Portul Constanța

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- S.A., prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională a semnat contractul de achiziție pentru proiectul Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 3”.

Lucrările care fac obiectul achiziției vizează reparația și întreținerea infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța. Acestea presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările aferente PRIORITATII 3 constau în înlocuirea suprastructurii c.f. pe un număr de 7 linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale și seturile de traverse speciale din lemn la un număr de 4 aparate de cale.

În cadrul lucrărilor, pe cele 7 linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire.

Din cauza colmatării/deteriorării sistemului de drenare a apelor de suprafață de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța, excesul de apă şi umiditate determină apariția unor probleme de instabilitate la terasamentele de cale ferată ale acestor linii. Influenţa acestora asupra liniei de cale ferată este evidenţiată prin deformaţii ale căii în plan transversal şi longitudinal, pentru aducerea căii în parametrii de siguranţă fiind necesare lucrări repetate de rectificare la nivelul şi direcţia căii. Pentru remedierea situaţiei, este necesară refacerea sistemului de drenare a platformei CF, în condiţiile respectării normelor şi instrucţiunilor CFR în vigoare.

Durata de execuţie: maximum 240 zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dintre care 60 zile calendaristice pentru aprovizionarea cu materiale de cale şi 180 zile calendaristice pentru lucrările propriu zise.

Valoarea contractului este 31.546.993,03 lei fără TVA, echivalent a 6.402490,83 euro.

Executant este SC BAWI CONSTRUCTION SRL.

Potrivit Termene.ro, firma este deținută de WILLKE HOLDING GMBH, din Germania (56.008%), Bîrsan Daniel, cetățean austriac (21.996%) și Alpert Marco, cetățean german (21.996%).

Vă reamintim, începând din anul 2022 în Portul Constanța au fost realizate lucrări de reparații structurate în 2 etape, Prioritatea 1 și Prioritatea 2, care au vizat un total de 99 de linii (43,193 km), 7 treceri la nivel și 126 aparate de cale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marginea orbitoare a întunericului - imagini uimitoare ale Universului surprinse de Euclid

mie nov. 8 , 2023
Misiunea spațială Euclid a ESA a devăluit ieri primele imagini color ale cosmosului. Până la acest moment, niciun alt telescop nu a reușit să creeze imagini astronomice atât de clare, acoperind o secțiune atât de mare a cerului și privind atât de departe în Universul îndepărtat. Aceste cinci imagini ilustrează […]

V-ar putea interesa și: