O firmă cu datorii de 13 milioane lei vrea să construiască în Mamaia un imobil cu apartamente de închiriat. Sunteți invitați să vă spuneți punctul de vedere

Locul unde se dorește să se construiască. Extras din anunțul de consultare

Firma Orient Construct Decor SRL, administrată de omul de afaceri Dorinel Turcu, vrea să construiască un nou imobil în Mamaia, care să conțină 14 apartamente de închiriat. Are un certificat de urbanism emis în data de 20 octombrie 2020.

Astăzi, Primăria Constanța a anunțat că a început procedura de consultare pentru elaborarea planului urbanistic de detaliu referitor la imobilul de pe bd. Mamaia nr. 428.

Puteți trimit observații până pe 12 octombrie 2022.

Amplasamentul studiat, înregistrat cu numarul cadastral 217779, are o suprafață totală de 399,00 mp, conform măsuratori, așa cum sunt menționate și în planul de amplasament și delimitare a corpului de proprietate, dispune de categoria de folosință – curți-construcții, este neîmprejmuit și nu prezintă construcții. În fapt, așa cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, acum este spațiu verde.

Imobilul ce a generat documentația este proprietatea privată a ORIENT CONSTRUCT DECOR S.R.L. conform contractului de vânzare, autentificat prin încheierea numarul 850 din 14 iulie 2020.

Terenul nu este împrejumit și are acces direct la drumuri publice in mod gratuit, liber și nerestricționat.

Procentul maxim de ocupare a terenului este de 50%.

PUD-ul prevede că înălțimea construcțiilor nu va depăși P+4-5-6E. Beneficiarul spune că dorește sa ridice o clădire cu funcțiunea de turism – 14 apartamente de închiriat, având regimul de înălțime P+4E-5 retras, 35.40 metri înălțime. La ultimul nivel se vor retrage 75% din aria construita a nivelului inferior.

Ce spune studiul de însorire

Beneficiarul spune că nu era obligat să facă un studiu de însorire, acesta fiind obligatoriu numai dacă este vorba despre clădiri cu funcțiunea de locuință, dar a realizat totuși unul.

Iată care sunt concluziile:

„Constructiile invecinate beneficiaza de insorire directa in cea mai defavorabila zi din an dpdv al insoririi (21 decembrie), de min. 1,5 ore, astfel: – Hotel Marié – RH P+3E – intrucat este situat in sudul amplasamentului studiat, constructia propusa nu isi poate lasa umbra purtata pe Hotel – deci: nu ii este afectata insorirea directa prin investitia propusa;
– Hotel Richmond – RH P+4E-5R – situat in N-E fata de constructia propusa, prezinta o fatada cu ferestre (pentru unitatile de cazare), care se autoumbreste in intervalul 7:40-11:10 – in intervalul 11:10-12:40 fatada beneficiaza de insorire directa;
– gradual, incepand cu ora 12:40, pana la apus, constructia propusa umbreste partial fatada vecina;
– in concluzie, Hotel Richmond beneficiaza de min. 1,5 ore insorire directa, cu preponderenta in a doua parte a zilei, dupa ora 11.
– Aparthotel Tomis Garden – RH P+5E-6R – situat in Nordul amplasamentului studiat, prezinta o fatada cu ferestre (pentru unitatile de cazare), partial afectata de constructia propusa, dar care dupa ora 12 beneficiaza de insorire directa pana la apus.
Imobilul propus este umbrit in zona parterului de catre cladirea din vecinatatea sudica, pentru o perioada scurta de timp, in intervalul orar 8:00 – 11:00, insa nu afecteaza incaperile de locuit. Toate unitatiile de locuit propuse au orientare sudica, iar in urma studiului de insorire facut se poate observa ca este atins necesarul minim de insorire directa de 1,5 ore/zi la solstitiul de iarna (21-22 decembrie). Putem concluziona faptul că se asigura insorirea incaperilor de locuit, de pe toate fatadele care se invecineaza, de la toate nivelurile, atat din cladirea propusa, pe o durata de minim 1,5 ore/zi la solstitiul de iarna (21-22 decembrie), cat si din cladirile invecinate cu functiunea de turism.”

Locul unde se dorește să se construiască este marcat cu roșu. Extras din anunțul de consultare

Locuri de parcare, potrivit HCL

Documentul mai spune că cocurile de parcare se vor asigura conform prevederilor certificatului de urbanism nr. 3250/ 20.10.2020 și implicit conform H.C.L. 113/ 2017 actualizat privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța, rectificata prin H.C.L. nr. 28/ 2018, detaliată prin H.C.L. nr. 532/ 2018.

Pierdere de 13 milioane lei pe o firmă, profit de 18 milioane pe alta

Firma ORIENT CONSTRUCT DECOR S.R.L. a fost înființată în 2015. În a avut în 2021 o cifră de afaceri zero. A acumulat datorii de 13.298.177 lei, dar a și raportat active imobilizate de 11.559.030 lei. Turcu Daniel deține 51% din firmă, potrivit Confidas.ro. Acesta este asociat în mai multe firme. Cea mai importantă este ORIENT CERAMIC SRL, din care deține 95%. În 2021 a avut o cifră de afaceri de 83.208.703 lei și un profit net de 18.048.628 lei, precum și active imobilizate de 45.198.366 lei.

Întreaga documentație poate fi consultată AICI.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jucării de contrabandă sosite din China în Portul Constanța. Destinația finală: Republica Moldova

mar sept. 27 , 2022
Poliţiştii de la transporturi maritime au descoperit peste 3.500 de seturi de jucării și peste 10.000 de alte jucării, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 650.000 de lei. Astăzi, 27 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră […]

V-ar putea interesa și: