O firmă cu profit de 189 de lei pe lună, una care are acționar din Olanda și una care are zeci de contracte cu statul vor să-i învețe pe tinerii din Constanța să-și găsească un loc de muncă

O firmă cu profit de 189 de lei pe lună, una care are acționar din Olanda și una care are zeci de contracte cu statul vor să-i învețe pe tinerii din Constanța să-și găsească un loc de muncă

Proiectul „Tineri NEETs, o șansă pentru viitor!”, finanțat din fonduri europene, care vrea să ofere locuri de muncă tinerilor, a fost lansat azi în Constanța.

Beneficiar este firma Project Management Solutions S.R.L., în parteneriat cu Work Consulting S.R.L. și Jobsmarket Recruitment S.R.L.

Project Management Solutions S.R.L. a avut anul trecut doi angajați și un profit de 2 276 lei, adică de 189 de lei pe lună.

Work Consulting S.R.L. este singura firmă cu un profit serios, 492.228 lei. A avut anul trecut în medie 5 angajați. Administrator cu 94% din acțiuni este Adriana Arghirescu, președintele organizației de femei a PNL Constanța. Firma are 47 de contracte publice, potrivit Confidas.ro.

Jobsmarket Recruitment S.R.L. a avut anul trecut trei angajați și un profit de 2 765 lei, adică de 230 de lei pe lună. Are ca acționari două persoane fizice și o firmă din Olanda, MAINPORT VENTURES B V, care deține 33,29% din acțiuni.

Ieri, la lansare, au fost prezenți prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, viceprimarul municipiului Constanța Ionuț Rusu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Stelian Gima, inspectorul școlar general al inspectoratului școlar județean Constanța Sorin Mihai, inspectorul școlar general adjunct Loredana Manolache, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, Adriana Câmpeanu. Toți sunt membri PNL.

Proiectul urmărește atât integrarea unui grup cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani în societate, cât și găsirea unui loc de muncă adecvat fiecărui participant.

„Țintește o categorie care are mai puține șanse, din păcate, în societatea europeană în general și românească în particular. Este vorba de tinerii care nu au continuat şcoala şi care nu sunt nici angajaţi, aşa numiţii generic tinerii Neet’s”, a declarat Costin Șorici, director Transfer Centru Tehnologic, UOC Constanța, citat de Dobrogea TV.

Acesta este deține 95,45% din firma Neuron English RO, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 168.662 lei și un profit de 193 lei, adică 16 lei pe lună. Restul din acțiuni este deținut de Iordache Miorița Melina, care deține și 4% din Project Management Solutions S.R.L., beneficiarul proiectului.

„Cei care poate au anumite îndatoriri familiale, au grijă de un copil, sau au grijă de o persoană care are anumite incapacităţi şi nu pot să frecventeze o formă de învăţământ sau să aibă un job stabil şi desigur cei care au o anumită dizabilitate”, a declarat Fenda Uta, coordonator campanii informare.

Acestor tineri li se pun la dispoziție servicii de mediere, consiliere antreprenorială personalizată, cât și cursuri de formare profesională.

„Aceşti 372 de tineri cărora dorim să le schimbăm viaţa. Ne adresăm unei categorii de tineri care nu este preocupată să-și continue studiile, nu este preocupată să dobândească o calificare și noi trebuie să le deschidem acest apetit pentru a învăța acestor tineri”, a declarat Adriana Arghirescu, coordonator Partener 1 Work Consulting.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene cu o valoare totală de aproximativ 5 milioane de lei și se va încheia pe 31 decembrie 2023.

Sursă foto: Facebook/SilviuCoșa
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un mort și șase răniți în urma unui accident rutier produs într-un sens giratoriu

Thu Aug 18 , 2022
Un accident mortal s-a produs joi dimineață în sensul giratoriu din zona Tomis Plus – Palazu Mare.Tragedia a avut loc în jurul orei 5.40. La fața locului salvatorii au găsit șase persoane rănite și o victimă decedată pe loc.S-a intervenit cu mai multe echipaje SMURD ale ISU Dobrogea, autospeciala de […]

V-ar putea interesa și: