O firmă cu un angajat și pierderi vrea să construiască un restaurant pe un spațiu verde din Mamaia

Locul unde ar urma să apară un nou restaurant. Foto: Facebook/CristianaPopescu

Firma Margona MTC SRL, care are un angajat și a înregistrat pierderi de peste 300.000 de lei în 2021, vrea să construiască un restaurant pe un spațiu verde din Mamaia.

Propunerea a fost discutată în ședința din 7 decembrie a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Constanța.

Membrii comisiei au analizat solicitarea firmei de elaborare a unui Plan Urbanistic de Detaliu – etapa demarare consultare publică – pentru construirea unui imobil parter cu funcțiunea de alimentație publică în stațiunea Mamaia, zona Hotel Perla.

Iată ce spune Cristina Popescu, USR, membră a comisiei, despre acest proiect:

„A fost odată ca niciodată un ochi de apă măricel lângă Hotel Perla în Stațiunea Mamaia. A fost, pentru că mai apoi, pe vremea lui Roșu Împărat a fost umplut cu pământ și retrocedat. Ieri, în CTATU s-a prezentat beneficiarul împreună cu proiectantul care propun acolo un restaurant, după ce au încercat anterior să construiască un P+9, dar nu s-au mișcat suficient de repede, prin urmare au fost refuzați.

Cum va fi restaurantul? Fără acces la drum public. Circulațiile fiind una din marile probleme ale actualului PUZ Mamaia, pe lângă retrocedările dubioase.

Stațiunea Mamaia este departe de a se fi consumat, dar are șanse mari sa ajungă ca Mamaia Nord dacă consilierii locali PNL nu se trezesc curând la realitate. Vor mai apărea multe surprize ale vechii administrații, girate de actuala majoritatea din Consiliul Local, PNL-PSD, în numele „dezvoltării ” orașului și a stațiunii.

Suspendarea documentaților de urbanism a stat în picioare în fața instanței la București. Atâta timp cât PUZ Mamaia va fi valabil, arhitectul sef este obligat să emită certificate de urbanism și autorizații de construire conform prevederilor lui, timp în care o piscina, un ochi de apă, un spațiu verde dispar pe rând, iar agenții economici se plâng că an de an vin tot mai puțini turiști.”

Societatea comercială a fost înființată în martie 2013 și are ca principal obiect de activitate „Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere“. Unicul său asociat și administrator este Constantin Goane. Pentru 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 144.000 de lei și pierderi de aproape 320.000 de lei, având un angajat.

Firma a vrut să construiască un bloc de nouă etaje pe teren, dar nu a primit certificat de urbanism pentru că terenul nu are acces direct dintr-o circulație publică.

Margona MTC administrează campingul Costa Village din Mamaia Sat, de lângă Promenada Năvodari.

Firma a avut în 2021 o cifră de afaceri de 144.590 lei și pierderi de 319.601 lei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Loto online – 5 pași pentru a juca online

joi dec. 8 , 2022
Jocul de loto atrage mult interes la noi in tara. In trecut, extragerile loto organizate de Loteria Romana, iar in prezent extragerile loto online aduna in jurul lor un numar impresionant de romani dornici sa isi incerce sansa si sa obtina castiguri impresionante. Participarea la loteriile online reprezinta o adevarata […]

V-ar putea interesa și: