O firmă de fotografie, cu un singur angajat, primește milioane de lei de la Clubul Sportiv Municipal, aflat în subordinea Primăriei Constanța

Imagine de la inaugurarea cu fast a Clubului Sportiv Municipal. În fotografie apar viceprimarul Ionuț Rusu (cel din stânga), primarul Vergil Chițac (al treilea din stânga) și Andrei Talpeș, directorul clubului (în dreapta)

La începutul acestei lunii, Clubul Sportiv Municipal încheia un contract pentru „servicii de promovare și organizare a evenimentelor sportive”, valabil pentru perioada martie – decembrie 2024.

Prețul contractului: 1.010.000 lei.

Firma câștigătoare: un SRL din Constanța care a prins aripi de când CSM este condus de Andrei Talpeș. Un SRL cu un singur angajat, care are ca obiect principal de activitate serviciile fotografice: Stan Creative Studio SRL.

Ce trebuie să facă de acest purcoi de bani firma cu un singur angajat? Iată:

Potrivit achiziției, prestatorul va asigura servicii de promovare și organizare a evenimentelor sportive, în perioada martie- decembrie 2024, care constau în:

  1. Pregătire producție fotografică pentru competiții ale sporturilor individuale și de echipa, producție fotografică creativă indoor, outdoor, producție fotografică creativă studio;
  2. Producție media și social media (conținut interactiv și grafică publicitară), producție video interactivă și producție video competiții sportive;
  3. Analiză și studiu social media, campanii publicitare social media, campanii publicitare Meta, Tik Tok, YouTube, Google, analiză și rapoarte lunare social-media, creare de conținut website;
  4. Presă scrisă, presă online, radio, TV, și alte asemenea;
  5. Alte servicii de promovare și organizare.

CSM și Stan Creative Studio SRL nu sunt la prima colaborare. În iunie 2023, firma a primit 610.000 de lei, pentru perioada iulie – decembrie 2023, tot pentru „servicii de promovare și organizare a evenimentelor sportive, la care sunt înscriși/participă sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal Constanța”, fără ca serviciile să mai fie detaliate.

Așadar, promovarea costă 101.000 de lei pe lună, adică circa 3.330 de lei pe zi. În fiecare zi.

Rezultatele sunt discutabile. Pagina de YouTube, de pildă, are 330 de abonați și 38 de videoclipuri. Cea de TikTok are 3.321 de urmăritori, iar ce de Facebook, circa 3.500.

Dar acestea nu sunt singurele achiziții dintre CSM și Stan Creative Studio SRL.

CSM Constanța, aflat în subordinea Primăriei Constanța, a încheiat, în ultimii doi ani, 13 contracte în valoare totală de 3,5 milioane lei cu Stan Creative Studio SRL, firmă administrată de George Stan, potrivit calculelor făcute de Info Sud-Est. Obiectul contractelor era promovarea sau organizarea de evenimente. Din cele 13 contracte, 10 au fost atribuite direct, iar trei prin licitație, dar fără a fi publicate pe platforma de achiziții publice, ci organizate prin procedură proprie offline. La toate licitațiile a participat același singur ofertant: Stan Creative Studio, care are ca obiect principal de activitate realizarea de fotografii.

Primul contract a fost încheiat în august 2022, când președinte interimar al CSM era Andrei Talpeș. O lună mai târziu, Talpeș a promovat concursul pentru ocuparea postului de director al CSM Constanța. Un concurs cu multe semne de întrebare, cu o clauză unică în România. Detalii aici: Ca la noi la nimeni. Ce condiție au impus Primăria Constanța și consilierii locali pentru postul de director al Clubului Sportiv Municipal.

Activitatea SRL-ului a explodat de când CSM este condus de Talpeș. Mai jos puteți vedea un grafic financiar.

De activitatea CSM se ocupă direct viceprimarul Ionuț Rusu. În septembrie 2022, acesta era nemulțumit că CSM are prea puțini bani (două milioane de euro) și cerea mai mult. „Vom vedea unde vom găsi niște resurse din cadrul Primăriei, astfel încât, sper ca domnul primar si colegii mei consilieri să aibă în vedere o rectificare bugetară.”, spunea Rusu. Nu a vorbit niciodată despre milioanele de lei cheltuite pentru promovare. Andrei Talpeș afirma, tot atunci, că el crede că pentru sport este nevoie de buget nelimitat.

Grosul finanțării CSM este de la Primăria Constanța, din bani publici.

Firma cu un angajat a mai încheiat contracte și cu Federația Română de Box, Federația Română de Lupte și Federația Română de Gimnastică, în valoare totală de aproximativ 64.000 de lei, fără TVA. Unul dintre contracte a fost pentru asigurare de servicii de catering.

Andrei Talpeș, în calitate de director al CSM, este anchetat de DNA Constanța în același dosar în care apar atât primarul Vergil Chițac, cât și viceprimarul Ionuț Rusu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “O firmă de fotografie, cu un singur angajat, primește milioane de lei de la Clubul Sportiv Municipal, aflat în subordinea Primăriei Constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A crescut numărul firmelor care și-au pus lacătul pe ușă

mar mart. 26 , 2024
Un total de 9.251 de firme au fost radiate la nivel național, în ianuarie 2024, cu 67,86% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). Cele mai multe radieri au fost înregistrate în Municipiul București – respectiv 1.376 (în creștere cu 60,75% […]

V-ar putea interesa și: