O fotografie din Constanța de nereparat

Ce s-a stricat în orașul Constanța nu mai poate fi reparat niciodată. Vorbim în primul rând despre o dezvoltare urbanistică haotică, fără nicio regulă, sfidătoare și sufocantă.

Procurorii au probat un jaf de circa 1 milion de metri pătrați de teren. Un rapt care nu va putea fi nici șters, nici uitat.

În imaginea de mai sus aveți o mică exemplificare. Este realizată în zona Trocadero din Constanța, acolo unde comuniștii construiseră câteva blocuri de-a lungul șoselei, lăsând în spatele lor și lângă spații libere, aerisite.

Au apărut, în ultimii ani, mai multe blocuri, ba chiar și o vilă. Cinci dintre ele se văd în fotografie. Primul efect a fost sufocarea zonei de mașini. Locurile de parcare gândite înainte de 1989 ar fi fost oricum insuficiente acum, când nu mai trebuie să așteptăm cu anii pentru a cumpăra un automobil. Așa se face că se parchează absolut haotic, pe oriunde e un petec liber.

Locuri de joacă pentru copii? Spații verzi? Mini parcuri? Evident, toate acestea lipsesc.

Observăm însă vegetația neîngrijită care depășește 2 metri.

Și Trocadero este una din zonele căutate ale orașului.

P.S. Toate locurile de parcare de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se vor desființa, deci zona va deveni și mai aglomerată.

Vă recomandăm și:

Dezastrul dintr-o zonă scumpă a orașului Constanța surprins într-o singură fotografie

Constanța va avea un nou parc. A fost realizat de voluntari

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea5 thoughts on “O fotografie din Constanța de nereparat

  1. Ok. Și ce soluție are dl Chițac ?! A reușit performanța, într-un timp f scurt să aglomereze traficul prin zeci de sensuri unice, total ineficiente. E singurul primar în administrația căruia nu s-a tăiat o iarbă, care datorită ploilor e crescută generos. Nu am văzut un om care să conducă un oraș într-un mod atât de comunist. Tot orașul e săpat de niște firme cu 3 angajați care au program de la 8 la 16. Alooo, democrația, astea sunt lucrări care trebuiesc făcute noaptea și de firme competențe nu de toți ageamii. Și să nu vă motivați penibil că-s firmele după vremea lui Stroe. Reziliați-le contractul voi, dacă aveți idei mai bune.

  2. Care-i mirarea ? S-au bagat milioane de euro in modernizarea carosabilului in zona peninsulara si in locul dalelor de granit s-au pus dale de ciment( cu cat mai mult nisip) …Si ce daca,nimeni nu raspunde ptr.acest jaf ,procurorii E ocupati cu gainariile.

  3. Chirac, acest fost amiral făcut la Apelul de seară, după ce, prima manevră făcută după instalarea ca primar, a fost să ne mărească taxele la habitat și la salubritate, dar să reducă frecvența la ridicarea gunoaielor, să nu mai spunem că trebuia deja implementată segregarea gunoaielor pe categorii, conform cerințelor internaționale în vigoare, a uitat să organizeze cositul ierburilor dintre blocuri(se pare că vrea să-i oblige pe locatari să facă acest lucru și, probabil iarbă cosită s-o folosim că salată sau verdeață în mâncare). Referitor la organizarea locurilor de parcare, locuri ce au fost reduse că dimensiuni față de cele dinainte, a mărit taxa anuală, chiar dacă fiecare locatar, are dreptul la 20 metri pătrați, undeva în vecinătatea apropiată a blocului(rog insistent sa citiți cu atenție contractul prin care a fost preluat apartamentul).
    Sunt atât de multe de spus, că nu mi-ar ajunge alte și alte pagini…

  4. @ IONUT -odata cu schimbarea administratiei se fac daca se poate noi contracte care intotdeauna sint tirite in contestatii iar cele care au contract beton NU se pot inlatura decit contra unor despagubiri grase nerentabile Fostii edili au avut grija sa-si asigure colaboratorii Acum se vede ce vrajeli a facut psd prin oamenii lor care au condus judetul si orasul ani intregi In privinta taierilor noaptea cred ca nu ai imaginatie suficienta sa prevezi cum e Sa auzi la miezul noptii motocoase sau drujbe cred ca te-ai urca pe pereti Asa ca nu mai plinge dupa mazare ca mai ai de tras de pe urma lui sau nu esti in tema cum e cu contractele

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Angajări în localitatea Valu lui Traian

Sat Jun 5 , 2021
O societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de este 8 ore/zi, 5 zile/săptămână. Diploma de specializare este obligatorie. Nu se decontează transport. Informații suplimentare la 0241231006 interior 9. […]
anunt angajare