O grupare de hoți din Constanța a băgat spaima în englezi

Cei trei constănțeni sunt acum în închisoare în Anglia

O grupare de hoți din Constanța a dat mai multe lovituri în casele din Birmingham și Black Country, Anglia, făcând o pagubă de circa 200.000 de lire. S-a întâmplat la numai câteva săptămâni după ce o altă grupare, tot din Constanța, a fost arestată tot pentru furturi din locuințe, scrie birminghammail.co.uk.

Jurnaliștii englezi scriu că Avram și Ninel Spiru și Nicolae-Bogdan Baiceanu au zburat în Anglia și au spart mai multe locuințe după ce au păcălit sistemele de alarmă.

„Nemiloasa bandă a furat aur, bijuterii, medalii de război prețioase și chiar o pușculiță a unui copil, din 34 de locuințe, inclusiv dintr-una în care proprietarul înspăimântat era în duș”, scriu ziariștii.

Hoții, originari din Constanța, au fost prinși și condamnați la un total de 18 ani și 8 luni de închisoare, pentru jafuri comise înainte și după Crăciun.

BirminghamLive a dezvăluit că cei trei au legături puternice cu altă grupare din Constanța, condusă de Catalin Zaharia și Florina Spiru, care și-au cumpărat o vilă din banii furați în Anglia. Aceștia au dat circa 400 de spargeri și au fost întemnițați în octombrie 2019.

Zaharia și Spiru s-au fotografiat cu bijuteriile și ceasurile furate

După numai o lună, deci în noiembrie 2019, Ninel Spiru, Avram Spiru și Baiceanu au zburat în Anglia. Metodele lor erau similare cu cele ale clanului Zaharia: foloseau scări pentru a intra pe geamul de la etaj al caselor, pentru a evita alarma. Urmăreau ca proprietarii să nu fie acasă, dar nu de fiecare dată se întâmpla așa. De pildă, pe 21 ianuarie, cei trei au intrat într-o locuință din Quniton, dar au fugit după ce au fost deranjați de proprietarul care era în duș.

Spargerile s-au dat în perioada 15 noiembrie 2019 – 2 februarie 2020, spun polițiștii.

Au furat tot ce le-a picat în mână: laptopuri, bijuterii, carduri, pușculițele copiilor, bijuterii ale unor bătrâne văduve.

Polițiștii care au instrumentat cazul

O parte din marfa de 200.000 de lire a fost recuperată, alta cea mai mare parte nu.

Polițiștii spun că hoții au produs, pe lângă paguba fizică, și traume emoționale celor păgubiți.

Tot ei spun că sunt hoți de sezon: zboară în Anglia iarna și se întorc în România vara pentru a se bucura de roadele furturilor.

Polițiștii nu pot spune cu siguranță că cele două grupuri sunt parte a aceleiași familii, dar au indicii solide că fac parte dintr-o rețea criminală mai mare”.

Sentințele

Sentințele din 18 iunie 2020

  • Avram Spiru, 38 ani, 7 ani și jumătate de închisoare
  • Nicolae-Bogdan Baiceanu, 23 ani, 7 ani și două luni de închisoare
  • Ninel Spiru, 26 ani, 4 ani de închisoare

Sentințele din octombrie 2019

  • Catalin Zaharia, 31, 8 ani de închisoare
  • Florina Spiru, 28, 4 ani și jumătate (pentru spălare de bani)
  • Constantin Stoian, 31, 4 ani și jumătate de închisoare
  • Marian Molocia, 28, 6 ani și 4 luni de închisoare
  • Daniel Stoean, 36, 2 ani de închisoare

Detalii puteți citi și pe site-ul poliției din West Midlands (click AICI).

Birmingham este al doilea oraș ca mărime din Regatul Unit, cu circa 1,1 milioane locuitori.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medic italian: „Virusul este încă în circulație și este subtil, deoarece este transmis prin aer și de către asimptomatici”

vin iun. 19 , 2020
Roberto Cauda, profesor doctor de boli infecțioase în cadrul Universității Cattolica del Sacro Cuore din Milano și director al secției de boli infecțioase a Fundației Policlinico Gemelli din Roma, spune că yirusul este încă în circulație și este subtil, deoarece este transmis prin aer și de către asimptomatici, care reprezintă […]
O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times

V-ar putea interesa și: