O icoană despre care Arhiepiscopia Tomisului spune că face minuni, adusă în Constanța. Procesiune vizavi de magazinul LIDL

icoana

Vineri, 17 februarie, parohia „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Sf. Ierarh Luca al Crimeei” din Constanța (zona Medeea) își serbează cel de-al doilea ocrotitor, Sf. Teodor Tiron. Cu acest prilej, joi, 16 februarie, va fi adusă spre cinstire icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Nicula, și Centura Sfântului Nectarie, de la mănăstirea Sihăstria Putnei.

Delegația Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului va fi întâmpinată joi, 16 februarie, la ora 16.00, pe bdul. I.C. Brătianu, lângă podul C.F.R, vizavi  de magazinul Lidl, de către IPS Teodosie, clerici și credincioși. De aici, se va merge în procesiune spre biserica „Sf. Ierarh Nectarie”. Aici va fi rostită o rugăciune de mulțumire, iar de la ora 17.00 preoții parohiei vor oficia slujba Vecerniei. Icoana Maicii Domnului și Centura Sfântului Nectarie vor rămâne spre cinstirea credincioșilor până pe data de 26 februarie.

Vineri, 17 februarie, de la ora 8.30, în ziua serbării hramului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și credincioși.

Icoana Maicii Domnului de la mânăstirea Nicula a fost pictată în 1681 de către preotul Luca din Iclod. Înainte de anul 1700, icoana a plâns timp de 26 de zile, prevestind Uniația. Minunea plângerii și frumusețea icoanei a atras atenția multor meșteri iconari, care au reprodus-o. Astfel, a luat naștere renumita școală de pictură pe sticlă de la Nicula.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Nicușor Constantinescu, urmărit penal de către DNA în alte trei dosare

Wed Feb 15 , 2017
Nicușor Constantinescu este urmărit penal în trei noi dosare de către DNA Constanța, pentru abuz în serviciu. ”Nicușor Constantinescu a fost citat miercuri dimineață în trei noi dosare aflate pe rolul DNA Constanța. S-a adus la cunoștință calitatea de suspect. S-a dispus începerea urmării penale. S-a dispus începerea urmării penale. […]
nicusor constantinescu