O lebădă, simbol al orașului Târgu Jiu, rănită grav după ce mai mulți tineri au aruncat cu pietre în ea

Lebedele formează perechi pe viață. În stânga, masculul „Tică” și perechea sa. În drepta, „Tică” la veterinar. Sursă foto: Facebook

Scene desprinse parcă din epoca preistorică au avut loc în Târgu Jiu. Masculul de lebădă „Tică”, simbol al localității, a fost rănit grav în zona capului după ce a fost atacat cu pietre, vineri, de către un grup de tineri pe un lac de acumulare din zona Insuliţa, în cartierul Bicaz al municipiului, a anunţat consilierul local Claudiu Fiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS).

Lebăda rănită grav în zona capului a fost transportată la un cabinet veterinar pentru a fi îngrijită de către angajaţii AJVPS Gorj.

„Incredibil ce ‘oameni’ avem în jurul nostru…Incredibil în ce lume trăim. Astăzi un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu… Masculul de lebădă ‘Tică’. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanţă. (…) Cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video şi care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz, pe lacul de acumulare din zona Insuliţa în jurul orelor 12,00. Nu înţeleg şi nu voi înţelege niciodată gestul”, a scris consilierul local vineri, pe pagina lui de Facebook.

Acesta a spus că perechea de lebede era în al 12-lea an de când îi bucură pe locuitorii zonei cu frumuseţea şi gingăşia lor, însă nu este prima dată când au avut parte de astfel de episoade dificile – şi-au mai pierdut toţi puii într-un an când lacul a fost golit, anul trecut le-au fost furaţi trei boboci, iar femela a fost şi ea rănită după ce s-a accidentul într-o linie de troleu.

 „Perechea de lebede are 12 ani de convieţuire, a trecut prin perioade dificile, şi-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare. Acum masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS Gorj. Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate, care ne-au bucurat 12 ani cu frumuseţea şi gingăşia lor”, a menţionat vicepreşedintele AJVPS Gorj.

Acesta mai spune că se aşteaptă ca şi poliţiştii să facă demersuri pentru a obţine informaţiile necesare identificării şi pedepsirii tinerilor care l-au atacat şi rănit pe Tică.

„Ruşine derbedeilor, ruşine părinţilor voştri, sper să fiţi identificaţi cât mai repede şi să plătiţi pentru faptă! Îmi doresc ca instituţiile de forţă măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”, a mai scris consilierul local, pe Facebook

Oamenii sunt revoltați

Iată câteva comentarii la această postare.

„Efectiv sunt terminat de durere… Le urmăresc evoluția de 12 ani… În circa 2 săptămâni sper sa apară puii, din păcate orfani de un părinte sunt șanse mici sa reziste.

„Asta este rodul cules dupa 33 de ani de nemernicie politica, de hotii si de orice altceva, numai de civilizare a acestei natii nu, de Romanie educata, de fel si fel de ticalosi care au distrus moral aceasta tara, manelizand pana la ultimul dram de omenie din noi!!!”

„Dureros… perechile de lebede sunt perechi pe viața… văd ca trăim vremuri in care unii nu mai gândesc, sau răul e ca o boală… văzusem acum câțiva ani și cazul cu barza căreia i-a fost tăiat ciocul… venite tocmai din Africa (unde iernează!) , se regăsesc aici primăvara pentru cuibărit! Tot aceleași cupluri -pe viață! Nu mai am cuvinte…”

„Vai mama noastra ! Nu e zi de la Dumnezeu sa nu se intample cate una in care auzi de tineri [derbedei] , cara pana la urma o sa se ajunga sa ne fie frica sa iesim din casa.Si cate cazuri nu sunt dar sunt ferm convins ca sunt musamalizate ! Doamne fereste ne de mai rau ! In goana unora dupa faima , avutii si mai stiu eu ce frustrari din copilarie uita sa dea copiilor educatia necesara pentru a putea fi considerati parinti si nu platitori de placeri !”

„Educatie lipsa..empatie nu exista. Cred ca acasa acesti copii au fost maltratati psihic daca au fost capabili de atata răutate…”

„Găsiți și doar sa li se pună imaginile cu suferința provocată…. apoi lăsați să decidă singuri. Lipsa de educație nu trebuie atribuită lor. Părinților, școlilor și societății în care trăiesc.”

„Știți ceva, peste tot, în presa, la TV pe rețelele sociale se promovează tocmai lipsa de empatie, se promovează bătaia, scandalul, drogurile și atunci de unde sa fie bine, sa fie acesti copii educați dacă buling ul în scoli este maxim!!!! Nu mai spun de educația primita!!!!”

„Nu suntem educați și nici nu vom putea să fim un popor civilizat. Nu suntem educați ca pietoni,nu suntem educați ca conducători auto și nu vom fi în veci!Sistemul bolnav în care trăim,nu o să aibă o societate sănătoasă. O parte din noi suntem vinovați,dar dacă nu intervenim ne merităm soarta. Rușine pentru ei și pentru care i-au crescut în felul acesta!”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primul spectacol de teatru radiofonic din cadrul proiectului „Legendele Dobrogei” va fi difuzat duminică, 2 aprilie 2023, de la ora 18:15

sâm apr. 1 , 2023
„Legendele Dobrogei” este un proiect cultural organizat în Constanța de Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților în parteneriat cu Asociația Concordia Oslo din Norvegia și presupune producția și difuzarea a 20 de spectacole de teatru radiofonic care au ca sursă de inspirație trilogia „Poveștile Mării Negre” a scriitorului constănțean Cristian […]

V-ar putea interesa și: