„O mare, două țări” – concurs pentru copii dedicat prieteniei dintre România și Turcia

„O mare, două țări” - concurs pentru copii dedicat prieteniei dintre România și Turcia

Institutul Yunus Emre Constanța a găzduit, pe 16 iunie, vernisajul expoziției de desene „O mare, două țări”. Cu acest prilej a fost organizată și festivitatea de premiere a concursului de desen cu același nume, organizat de Institutul Yunus Emre Constanța în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Concursul s-a desfășurat pe 3 categorii de vârstă: 6-10 ani – școală primară,11-14 ani – școală gimnazială și 14-18 ani –liceu. Competiția a început odată cu promovarea acesteia pe platformele de socializare ale Institutului și în școlile din subordinea Inspectoratului Școlar General Constanța. Concursul s-a adresat copiilor şi și-a propus transpunerea pe hârtie, în propria viziune, a relațiilor de prietenie dintre România și Turcia, țări riverane la Marea Neagră.

Au trimis lucrări un număr mare de participanți care au evidențiat prietenia dintre Turcia și România.  De asemenea teme precum buna vecinătate şi toleranţa au fost transpuse pe hârtie. După încheierea perioadei de înscriere, un juriu a ales cele mai frumoase desene care au respectat toate regulile concursului și ulterior acestea au fost distribuite pe pagina de Facebook a Institutului unde au fost supuse votului public. Au fost declarate câștigătoare câte trei lucrări din fiecare categorie care au obținut cele mai multe aprecieri din partea publicului.

Câștigătorii concursului, İsmail Elif, Sonuvar Turan Can, Karaduman Zeynep, Topaloğlu Zeynep, Livinschi Andreea Bianca, Copoiu Carla Alexandra, Andrei Georgiana Daria, Nicolae Alexandra și Hagi Salim Melis au fost premiați joi, 16 iunie 2022 în cadrul festivității organizate la Institutul Yunus Emre Constanța.

Încadrul vernisajului expoziției de desene „O mare, două țări”, Coordonatorul Institutului Yunus Emre Constanța Tuna Balkan le-a mulțumit tuturor copiilor pentru participarea la concurs   și transpunerea pe hârtie prin intermediul culorilor a relației de prietenie dintre România și Turcia, felicitându-i pe câștigători.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

„Shield Protector 22”, exercițiu complex în Constanța-Mangalia și în Marea Neagră. Navele maritime au fost avertizate să păstreze distanța

Thu Jun 16 , 2022
Forțele Navale Române desfășoară, în perioada 21-23 iunie, activități complexe de instruire și trageri de luptă, pe mare, în aer și în teren, în zona Constanța-Mangalia și în spațiul maritim al României din Marea Neagră, pentru creșterea interoperabilității între forțele participante și pentru executarea misiunilor de foc planificate în anul […]