O măsură a Primăriei Constanța care mai mult încurcă decât descurcă

strada il caragiale
De pe strada IL Caragiale nu se mai poate face stânga pe Poporului

Primăria Constanța a făcut anumite schimbări în trafic, schimbări care se aplică de azi, 13 martie, care mai mult încurcă decât descurcă.

Astfel, este interzis virajul la stânga din ambele sensuri de mers pe strada I.L. Caragiale, la intersecția cu strada Th. Burada.

Semaforul funcționează de acum în trei faze:

 • Faza I – verde ambele sensuri înainte pe strada I.L. Caragiale;
 • Faza II – verde dinspre strada Th. Burada către toate direcțiile;
 • Faza III- verde dinspre strada Poporului către toate direcțiile;

Măsura a fost luată de Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, pentru fluidizarea traficului rutier.

Măsura mai mult încurcă decât descurcă traficul în zonă și vă spun asta din perspectiva șoferului care trece aproape zilnic prin zonă.

Principala problemă acolo este faptul că pe IL Caragiale se formează cozi mari, mai ales la orele de vârf. Cozile, însă, nu provin din faptul că șoferii pot face stânga pe strada Poporului, să zicem. Exact același model este aplicat în intersecția de la Delfinariu și acolo nu sunt ambuteiajele de pe Caragiale, deși intersecția este mai aglomerată. Problemele provin din faptul că, pe porțiunea dintre intersecția Poporului cu Eliberării și până la sensul giratoriu următor, de pe strada Eliberării, spre Casa de cultură, se circulă pe o singură bandă. Motivul: mașinile parcate, care blochează prima bandă, și pe sensul de dus, și de întors. Dintre Inel 2 mașinile vin pe două străzi, Eliberării și Caragiale, iar dincolo de semafor toate acestea se îngrămădesc pe o singură bandă. Inclusiv autobuzele RATC. Este evident că se creează ambuteiaje.

Pe strada IL Caragiale, între Poporului și giratoriul de lângă Casa de Cultură, se circulă pe o singură bandă

De azi înainte, va fi și mai aglomerat, pentru că cei care vin de pe Eliberării și vor să ajungă pe Poporului vor merge înainte, până la sensul giratoriu, pe o singură bandă, apoi vor face stânga în sensul giratoriu deja aglomerat.

Soluția pentru a fluidiza traficul în zonă era să nu se mai permită blocarea primei benzi de pe porțiunea menționată din IL Caragiale. Dacă primarul ar fi construit parcările promise, în cartiere, era o măsură simplă și eficientă. Din păcate, a mințit în campanie.

Primăria Constanța nu a pus la dispozițiile studiile pe care s-au bazat când au luat această măsură.

4 comments

 • Caragielean

  Si unde ar trebui sa parcheze oamenii aia? Ca daca aveau unde prin spate, nu mai parcau oe caragiale. Un jurnalist de ***, asta esti

 • Primaria sa se ocupr de altele!!! Ca de sistematizarea traficului rutier ar trebui sa se ocupe altcineva!!! Apropo ptr. Ce iau salariii acei oanenii care ar trebui practic sa se ocupe de treaba asta????

 • Foarte bine punctat !
  Orasul asta se duce de râpă.
  Putine sunt orele in care traficul este fluid.
  In intervalul 11:30 – 13.30, orasul este paralizat din cauza parintilor care isi iau odraslele de la scoli, pentru ca ei nu se pot deplasa singuri. De intervalul 15.30 – 18.00, nici nu are rost sa mai discutam.
  Dupa ce ca intarzii mult datorita traficului si aduni o gramada de nervi,’ ajungi acasa unde mai dai 3 ture de cartier pentru gasirea unui loc liber de parcare.
  Imi este rusine ca sunt constantean.

 • Cine Dracu îl mai Votează pe papagalu de Fagadau ??? …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.