O navă care a eșuat în Portul Constanța pe 26 noiembrie se pregătește de plecare

Nava MECIT KAPTAN, sub pavilion Barbados, care a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie în noaptea furtunii din data de 26 noiembrie 2023 se pregătește să părăsească Portul Constanța remorcată.

S-au efectuat operațiuni de scafandrerie pentru a determina dacă aceasta prezintă găuri de apă. În urma inspecțiilor s-au constatat basele și fisuri în corpul navei, iar acestea din urmă au fost astupate de către scafandri. Lucrările au fost realizate în prezența reprezentantului societății de clasificare. De asemenea sistemul de propulsie și guvernare al navei este avariat, iar palele elicei și cârma sunt deformate. În urma certificatelor provizorii emise de pavilionul navei, acesta va parăsi Portul Constanța cu ajutorul remorcherelor și va ajunge în șantierul naval Tuzla din Turcia pentru reparații.

Vă reamintim că în data de 26.11.2023, în jurul orei 3.00, nava sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanța a început să grapeze din cauza condițiilor meteo extreme. Nu s-a reuşit stabilizarea ei  şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în deriva şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie.

Capitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare. Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor. 

„Pentru reușita operațiunii de salvare, care a fost una extrem de dificilă din cauza furtunii violente, îi felicităm și le mulțumim pilotului care s-a aflat la bordul navei, echipajelor remorcherelor și navelor ARSVOM  aflate în asistență și nu în ultimul rând colegilor noștri de la VTMIS, MRCC și Căpitănia Portului Constanța care au coordonat întreaga activitate de salvare.”, au transmis cei de ANR.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cazinoul din Constanța, aproape reabilitat. Cum arată clădirea în prezent, cu jumătate de an înainte de inaugurare

vin dec. 8 , 2023
Clădirea Cazinoului de pe faleza din Constanța începe să strălucească! Fiecare sală a fost personalizată în stil propriu, iar interioarele încep să reflecte eleganța de altădată. Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza orașului Constanţa a fost inaugurat în 1910. Lucrările de reabilitare au început […]

V-ar putea interesa și: