O navă din Cehia s-a scufundat în Portul Constanța

Un accident de navigaţie a avut loc în această dimineaţă, la ora 5.35, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa.

Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un covoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord.

Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7.10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află înafara oricărui pericol.

Nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmeaza ca zona să fie şi balizată, a precizat ANR.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii constănțeni în ultimele ore

sâm apr. 29 , 2023
Polițiștii din Constanța au aplicat zeci de amenzi în ultimele ore. Iată câteva dintre ilegalitățile depistate. Cu droguri pe strada Baba Novac La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat pe strada Baba Novac, un bărbat, […]

V-ar putea interesa și: