O navă franceză cu o mie de tone de ajutoare pentru Ucraina trebuia să ajungă azi în Portul Constanța, dar acest lucru nu se va mai întâmpla

Nava Aknoul a transportat în 2020 ajutoare în Liban. Foto: www.cmacgm-group.com

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina, care urma să ajungă, marţi, în portul Constanța Sud – Agigea, nu va mai sosi în ziua stabilită, din motive obiective, informează Ambasada Franţei.

Reprezentanţa diplomatică anunţase, luni, că peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, vor sosi printr-un transport maritim, marţi, în portul Agigea.

La sosirea în România, bunurile urmau fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmau să fie distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

La momentul redactării acestei știri, nava era în dreptul strâmtorii Bosfor, în partea asiatică a Turciei.

Ajutoarele umanitare înseamnă:

  • 15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);
  • 25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
  • 60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte
  • 5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;
  • peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei.

CMA CMG este a treia companie de transport maritim de containere din lume, folosind 257 de rute maritime între 420 de porturi din 160 de țări. Sediul său este în Marsilia, Franța. În 2021 a avut venituri de peste 55 miliarde dolari, adică circa o cincime din PIB-ul întregii Românii.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Arhiepiscopia Tomisului dezminte acuzațiile aduse de călugărul-amant la adresa lui IPS Teodosie VIDEO

Tue Oct 4 , 2022
Un ziar a scris, în continuare cazului deputatului exclus din PSD, Aurel Bălășoiu, că parlamentarul ar fi fost „pedepsit” de Înaltpreasfințitul Teodosie după ce s-ar fi pupat cu șoferul acestuia! Călugărul-amant, Cristi Călin, spune că IPS s-a supărat foarte tare. Referitor la acuzele aduse IPS Teodosie de acesta, Arhiepiscopia Tomisului […]
arhiepiscopie