O navă încărcată cu porumb a luat foc în rada portului Tulcea

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23.55, la o navă sub pavilion Panama ancorată în rada portului Tulcea. Nava efectuează un voiaj de la Reni (Ucraina) către Alexandria (Egipt) și este încărcată cu aproximativ 8 tone de porumb. Echipajul este format  din 18 membri.

Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea și a dispus deplasarea la fața locului pentru asistență a remorcherului Farul al Administrației Fluviale a Dunării de Jos  R.A Galați. Totodată, o echipă operativă  din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu șalupa Autorității Navale Române pentru a  coordona intervenția.

Incendiul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00.

La fața locului  a ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie.

„Din primele verificări, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat în cabina bucătarului. Au fost afectate 3 cabine și holul de acces din zona acestora.”, au declarat reprezentanții Autorității Navale Române.

Nu există urme de poluare, iar navigația în zonă nu a fost afectată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O navă care a eșuat în Portul Constanța pe 26 noiembrie se pregătește de plecare

vin dec. 8 , 2023
Nava MECIT KAPTAN, sub pavilion Barbados, care a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie în noaptea furtunii din data de 26 noiembrie 2023 se pregătește să părăsească Portul Constanța remorcată. S-au efectuat operațiuni de scafandrerie pentru a determina dacă aceasta prezintă găuri de apă. În urma inspecțiilor […]

V-ar putea interesa și: