O navă plină cu ajutoare pentru Ucraina a sosit din Franța în Portul Constanța VIDEO FOTO

Nava Aknoul, încărcată cu ajutoare umanitare din Franța pentru Ucraina, a sosit miercuri dimineață, în dana 120 a Portului Constanța.

Operațiunea umanitară se numește „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Nava Aknoul a plecat pe 28 septembrie din portul Marsilia.

Aceasta are la bord vehicule de pompieri și salvare, echipament de salvare, degajare și protecție, medicamente de urgență și de resuscitare, un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie, alimente.

Ajutoarele umanitare:

  • 15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);
  • 25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
  • 60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;
  • 5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;
  • peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar din Suceava, de unde vor fi distribuite către Ucraina.

Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, însoțit de un detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

Sursa foto: Administratia Porturilor Maritime

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA pe bd. Tomis din Constanța

Wed Oct 5 , 2022
Ca urmare a unei avarii survenite astăzi – 05 octombrie 2022, pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr. 363 din municipiul Constanța, echipele RAJA sunt nevoite să sisteze furnizarea apei potabile, în intervalul orar 14.00 – 19.00. Sunt afectați de lipsa […]