O navă sub pavilion Republica Moldova a fost lovită de un obuz, în Marea Neagră

Nava comercială Spiritul Mileniului, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită de către armata rusă în Marea Neagră.

Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării din Ucraina.

„Agenția Navală a Republicii Moldova informează că, la data de 25.02.2022, nava MILLENIAL SPIRIT IMO (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră, a fost lovită de un obuz. În acest moment nu se cunoaște sursa lansării obuzului.

La bordul navei a izbucnit un incendiu. Echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, iar echipajul a părăsit nava echipat doar cu veste de salvare. 

La acest moment au loc acțiuni de salvare efectuate de către navele din preajmă. Echipajul navei este format din cetățeni ai Federației Ruse.

Agenția Navală va informa privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova”. 

Echipajul ar fi fost format numai din cetățeni ruși.

reamintim că ieri o navă comercială turcească din Marea Neagră aflată în drum către România a fost lovită de o bombă, în cursul zilei de joi, 24 februarie, o, relatează NTV. Nava a fost lovită în cală la 50 de mile sud de Odesa. La bord se aflau 8 militari turci, 11 filipinezi și 11 ucraineni.

Federația Rusă a impus interdicții de navigație în Marea Neagră, pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene. Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei a fost anulat din cauza invadării Ucrainei

vin feb. 25 , 2022
Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat, vineri, că Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei nu va avea loc, ca urmare a atacării Ucrainei de către ruşi. „Campionatul Mondial de F1 ajunge în ţări din întreaga lume cu o viziune pozitivă de a-i uni pe oameni, de a uni naţiunile. […]

V-ar putea interesa și: