O nouă promoție de absolvenți ai Universității Maritime Constanța!

Vineri, 30 iulie, într-un cadru cât se poate de potrivit – pe malul lacului Siutghiol – Universitatea Maritimă din Constanța a organizat ceremonia de absolvire a promoției 2021.

Astfel, în moderna bază nautică a instituției de învățământ superior au primit diplomă de absolvent un număr de 397 de tineri, care și-au încheiat cu succes studiile universitare de licență.

Numărul mare de absolvenți este justificat prin paleta largă de specializări la care au fost admiși și s-au pregătit cu fervoare, de-a lungul anilor:

  • Specializarea Navigație și Transport Maritim și Fluvial: 96 absolvenți
  • Specializarea Electromecanică Navală: 69 absolvenți
  • Specializarea Electrotehnică: 34 absolvenți
  • Specializarea Inginerie și Protecția Mediului în Industrie: 23 absolvenți
  • Specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații: 19 absolvenți
  • Specializarea Inginerie și Management în Domeniul Transporturilor: 24 absolvenți
  • Specializarea Navigație și Transport Maritim și Fluvial, IFR: 38 absolvenți
  • Specializarea Electromecanică Navală, IFR: 51 absolvenți
  • Specializarea Electrotehnică, IFR: 43 absolvenți

De asemenea, anul acesta au absolvit studiile de master 189 de studenți, dintre care 107 au urmat programele de studii ale Facultății de Electromecanică Navală și 82 pe cele ale Facultății de Navigație și Transport Naval.

Evenimentul a fost dedicat comunității UMC și, deopotrivă, comunității constănțene. Curriculumul dezvoltat pentru fiecare specializare în parte a urmărit dinamica pieței muncii din sectoarele economice cu potențial competitiv. O parte însemnată a absolvenților din promoția 2021 au beneficiat de stagii de practică la sediul instituțiilor partenere, ca urmare a demersului UMC de a asigura un proces eficient de tranziție de la școală la viața activă.

Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.

Vă recomandăm și: 60% din absolvenții UMC își găsesc un loc de muncă în domeniu VIDEO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe zone din municipiul Constanța au rămas fără apă

lun aug. 2 , 2021
Astăzi, 02 august 2021, conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 800 mm, din zona Complexului Constanța Nord, a înregistrat o avarie. Echipele de intervenție RAJA S.A. au încercat remedierea acesteia cu conducta sub presiune, însă având în vedere complexitatea lucrărilor, s-a impus sistarea furnizării apei, în intervalul orar […]

V-ar putea interesa și: