O nouă unitate medicală a fost inaugurată în județul Constanța

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari a fost inaugurat astăzi în prezența autorităților locale și județene si va fi, începând de săptămâna viitoare, la dispoziția constănțenilor din nordul județului Constanța. Noua unitate medicală  face parte acum din structura Spitalului Județean Constanța.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari este situat pe Strada Sănătății nr. 1 și se întinde pe o suprafață de 796 metri pătrați, desfășurați pe 2 nivele.  Acesta dispune de Unitate Primiri Urgențe (punct lucru extern al UPU Constanța),  Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, Dermato venerice, pediatrie), Laborator de analize cu punct de recoltă probe biologice și compartiment spitalizare de zi (12 paturi).

Punctul de lucru extern al UPU  se află la parterul clădirii și va funcționa 24/7 ( în momentul în care schema de personal va fi completă). Acesta dispune de sală de așteptare cu recepție și triaj, cabinete de consultații și tratamente, pentru adulți și copii, dar si saloane de observație. Înființarea unei asemenea structuri este de o importanță majoră, atât pentru localnici cât și pentru turiști,  urmând să degreveze totodată Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, unde zilnic sunt înregistrați aproximativ 400-450 pacienți iar numărul acestora crește în timpul sezonului estival și al sărbătorilor legale.

O nouă unitate medicală a fost inaugurată în județul Constanța

Tot la parterul Centrului medical funcționează un cabinet de radiologie  care va asigura urgențele medicale dar și cabinetele de cardiologie, neurologie, chirurgie și pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Acesta este structurat în 2 compartimente, unul pentru adulți și unul pentru copii, circuitele fiind separate, conform normelor în vigoare. De asemenea, la parterul Centrului de sănătate este amplasat și punctul de recoltare probe biologice.  

La etajul clădirii sunt dispuse cabinetele de consultații pentru Medicină Internă, Dermato-venerice și ORL, Laboratorul de analize, cabinetele asistentelor dar și saloanele pentru spitalizările de zi (6 saloane cu câte două paturi).

Serviciile medicale sunt gratuite pentru toți pacienții asigurați, iar consultațiile se vor acorda în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, pacienții sunt rugați să se programeze telefonic la 0241503346 sau pe email, la adresa cm-navodari(at)spitalulconstanta.ro.

O nouă unitate medicală a fost inaugurată în județul Constanța

De asemenea, pacienții care au nevoie de investigații suplimentare, acestea vor fi efectuate în cadrul internărilor cu foi de zi. Serviciile medicale sunt gratuite pentru toți pacienții asigurați, cu condiția ca aceștia să poată face dovada asigurării (card de sănătate și bilet de trimitere).

Lucrările la unitatea medicală din Năvodari au fost demarate în 2018. Clădirea a fost reabilitată de Primăria Orașului Năvodari. Consiliul Județean Constanța a obținut toate avizele necesare pentru înființarea acestui centru și a demarat licitația pentru achiziția aparaturii necesare asigurării unui act medical de calitate. Astfel, toate cabinetele vor fi dotate cu instrumentarul necesar și echipamente noi și moderne.    

În total, investiția Consiliului Județean Constanța în instrumentar, aparatură și  mobilier se ridică la 6 milioane lei.

Pe linie medicală, conducerea SCJU Constanța a recrutat și a angajat personalul necesar. Din pricina stării de alertă, a fost interzisă organizarea concursurilor de angajare însă după încetarea acesteia vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată. In continuare, medicii interesați să se alăture echipei din noul punct de lucru al UPU, sunt așteptați să își depună dosarele la serviciul RUNOS din cadrul Spitalului Județean Constanța.

„Este un proiect de suflet pentru mine și o mare realizare că am reușit, în ciuda faptului că a fost un an greu pentru noi toți, să deschidem acest centru medical. Începerea activității unității sanitare dovedește, încă o dată, dacă mai era nevoie, că îmi țin promisiunile și că sănătatea constănțenilor este o prioritate pentru mine. Am reușit ca în numai un an de zile să obținem toate avizele necesare și să dotăm centrul cu aparatură performantă. Centrul de Sănătate Multifuncțional va deservi atât locuitorii orașului Năvodari și pe cei din nordul județului, cât și turiștii prezenți pe litoral în perioada estivală. S-a lucrat contra cronometru, dar consider că este un proiect vital pentru comunitatea dumneavoastră. Începând de astăzi cei aproximativ 130.000 de locuitori din zonă, copii și adulți, vor beneficia de servicii medicale, gratuite, la cele mai înalte standarde și mai aproape de casă. Sunt convins că pacienții vor găsi în cadrul acestui centru serviciile de care au nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

O nouă unitate medicală a fost inaugurată în județul Constanța

Prin înființarea acestui centru se va asigura accesul localnicilor din orașul Năvodari și localitățile limitrofe la servicii medicale de urgență și servicii medicale de zi care vor duce la scăderea numărului de pacienţi cu afecțiuni minore, redirecţionaţi către Unitatea Primiri Urgență din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. „Apostol Andrei” Constanța. În același timp, va creşte numărul de unităţi medicale reabilitate şi extinse, implicit se va îmbunătăţi calitatea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Dobrogea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța are, de azi, centru permanent pentru persoanele fără adăpost VIDEO

mie sept. 9 , 2020
Constanța are de astăzi primul centru permanent pentru persoanele fără adăpost. Centrul „Sfânta Filofteia” are o capacitate de 50 de locuri, 14 pentru femei și 36 pentru bărbați. În cadrul unui ceremonial religios, adăpostul a fost inaugurat astăzi în prezența primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, viceprimarului municipiului Constanța, Costin […]
centru permanent pentru persoanele fără adăpost

V-ar putea interesa și: