O parte din artiștii de la Oleg Danovski acuză că sunt obligați să vină la muncă deși colegi de-ai lor s-au îmbolnăvit de covid

O parte din balerinele de la Teatrul Național Oleg Danovski din Constanța acuză conducerea instituției că îi obligă să vină la muncă deși colegi de-ai lor s-au îmbolnăvit de covid.

Iată mesajul transmis de aceștia:

„Ne aflăm în valul 4 al pandemiei de COVID-19 cu tot mai multe cazuri de infectări raportate atât la nivel național, cât și local. Constanța a intrat în ‘scenariul roșu’, însă acest aspect, se pare, că nu are nicio importanță pentru directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, doamna Daniela Vlădescu.

Doi artiști din cadrul companiei de balet a teatrului sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, în timp ce alte două persoane sunt suspecte. Cu toate acestea, doamna Daniela Vladescu, directorul secției de balet, doamna Monica Cherecheș, alături de soțul dumneaei, coregraful Horațiu Cherecheș, aleg cu bună știință să încalce orice regulă de protecție și distanțare socială, punând în pericol sănătatea și viețile angajaților instituției!

Vineri, 24 septembrie 2021, un coleg anuntă că nu se simte bine, având simptomatologia virusului covid-19,a anunțat salvarea să îl testeze și pe el și soția acestuia. Monica Cherecheș, trimite balerinii acasă. Seara la ora 22.00 sunt testați amândoi, el primește rezultatul POZITIV.

Așa cum era normal, colegul a anunțat și la instituție. Monica Cherecheș informa pe grupul de Facebook, pentru că acolo se afișează programul (sunt angajați ai teatrului care au fost blocați pe grupul respectiv, aceștia fiind nevoiți să apeleze la alți colegi să le facă câte o poză să vadă și ei programul afișat) că unul dintre colegi este pozitiv. Cu toate acestea, ne-a chemat la muncă pe toți balerinii în ziua de luni 27 septembrie ora 10.30.

În cazul acesta doamna Cherecheș Monica, știm că nu cunoașteți prea multă legislație, dar o scurtă informare v-ar putea ajuta ca să vedeți că, în cazul unei apariții a unui singur caz, toata lumea intră în izolare, fiind pericolul răspândirii rapide a numărului de infectari. Doamna Cherecheș i-a pus pe angajați și colaboratori să își facă un test rapid din farmacie, sau chiar de salivă. Iar vă aducem la cunoștință doamna Cherecheș că, un test din farmacie este irelevant să ii puneți să își facă testul imediat când a apărut și confirmat cazul.

Între timp, în cursul zilei de sambătă, 25 septembrie, mai apare un caz. Colegul Mihai Pislaru transmite că și el este pozitiv.

Deși avem două cazuri confirmate, doamna director Daniela Vladescu a aprobat deplasarea duminică,26 septembrie, cu autocarul la Galați, pentru spectacolul Aida, a mai multor angajați din cadrul teatrului, printre care și contacți directi cu persoanele infectate. Cum este posibil așa ceva?

Mihai Paslaru a anunțat că nu mai poate efectua deplasarea la Galați, dată fiind situația.

În momentul de față, în afară de cele două persoane pozitive confirmate, mai sunt alte două persoane care prezintă simptomatologie de COVID-19. Una dintre persoane are soția pozitivă și așteaptă rezultatul testului, iar celalalt are stare febrilă. Cu toate acestea atât Daniela Vlădescu, cât și Monica Cherecheș nu vor ca aceasta situație să fie cunoscută, pentru ca instituția să funcționeze în continuare.

Important de amintit este faptul că în luna noiembrie a anului trecut, când în teatru a fost focar de COVID, întrebată de presa despre numărul de cazuri raportate in TNOB, directorul Direcției de Sănătate Publică, Cristina Schipor, a declarat că nu poate spune nimic, pentru că Daniela Vlădescu este prietena dumneaei, și trebuie să fie înțeleasă.

La ordinul coregrafului Horațiu Cherecheș, în sala de balet, în vestiare sau pe holurile teatrului nu se poartă mască! Domnul Cherecheș susține că masca se poartă doar afară, pe stradă.

Persoanele care au efectuat duminică 26 septembrie deplasarea la Galați sunt toate suspecte, poate chiar unele să prezinte stări de rău, dar Monica Cherecheș nu transmite nimic, iar noi suntem chemați la muncă!

Duminică 26 septembrie, angajații și colaboratorii au primit mesaj pe telefon de la doamna Cherecheș Monica că „Miercuri la program să veniți cu test Covid făcut (și rapid e bun). Urmăriți programul de pe grup“.

Doamna Cherecheș nu ține cont de faptul că testele se fac pe banii instituției, așa cum au procedat multe instituții de cultură din țarp. Monica Cherecheș conduce după propriile reguli balerinii angajați în cadrul instituției, ignorând orice normă de siguranță și protecție socială. Știm că ii place să spună că este directorul COMPANIEI, dar ii amintim doamnei Cherecheș că nu este compania privată a dumneaei, așa cum știm că își dorește împreună cu soțul său, Horațiu Cherecheș.

Ne dorim ca ca toate instituțiile abilitate să se sesizeze în acest caz și să intervină! Nu putem fi obligași să mergem la muncă atât timp cât avem două cazuri pozitive confirmate în cadrul teatrului. Sănătatea noastră, a tuturor angajaților din cadrul TNOB „Oleg Danovski“, și a familiilor noastre este pusă în pericol de comportamentul vizibil ignorant și dictatorial al conducerii instituției!

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Arhiepiscopul Tomisului a pierdut, în primă instanță, procesul cu Universitatea Ovidius

Mon Sep 27 , 2021
Tribunalul Constanța a respins cererea formulată de către Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, prin care acesta a cerut prelungirea postului de titular la catedra Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Decizia nu este definitivă. Senatul universității a decis, în august 2021, ca toți profesorii titulari să iasă la pensie […]