O piaţă din Paris se va numi George Enescu

O piaţă din Paris se va numi George Enescu

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu, după ce Consiliul Primăriei pariziene a votat decizia, a anunţat pe Facebook ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu. 

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist.  Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre”, a scris Luca Niculescu. 

Piaţa Enescu va fi nu departe de Opera Garnier din Paris, locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni.

Opera Garnier, Paris

„Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei „Oedip” la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere”, a mai precizat Luca Niculescu.

Ambasadorul României la Paris a precizat că discuţiile despre denumirea unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui Enescu sunt de peste un an, mulţumind pentru colaborare primarului adjunct a Primăriei Parisului, Laurence Patrice, primarului arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne. 

Recomandare: „Drăcoaicele fără sutien” ale lui Clotilde Armand și roțile aurii de tractor din Paris

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Majorarea salarială promisă de Guvern profesorilor este de 50 de lei. Sindicalist: „E prosteală pe față”

Sat Dec 18 , 2021
Guvernul a anunțat inițial că îngheață toate salariile, inclusiv pe cele ale profesorilor, deși, potrivit legii, trebuie majorate de la 1 ianuarie 2022. Apoi a revenit și a spus că le va mări. Nu a spus însă cu cât, ci a oferit detalii pe care nu le înțeleg decât specialiștii. […]