O pierdere importantă pentru Medgidia

kemal karpat medgidia

Autoritățile locale din Medgidia au transmis că sunt profund îndurerate de plecarea dintre noi a lui Kemal Hașim Karpat, profesor universitar, personalitate marcantă a Dobrogei și Medgidiei.

Recunoaşterea autorităţilor din România pentru fostul elev al şcolii dobrogene a fost exprimată pentru prima dată în cadru oficial în data de 9 octombrie 1998, când profesorul universitar doctor Kemal Haşim Karpat de la Universitatea Wisconsin din SUA, devenea Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa.

În toamna anului 2012, Kemal Hașim Karpat a primit cea mai importantă distincţie pentru municipiul Medgidia – cetăţean de onoare.

„Mă simt onorat pentru această distincţie şi ţin în sufletul meu dragostea pentru acest oraş, unde am învăţat primele idei ale culturii şi alte ştiinţe de ale căror învăţăminte am beneficiat toată viaţa. Mă simt întinerit ori de câte ori vin aici, în Dobrogea şi în Medgidia şi anii albi se pierd, mă simt ca băiatul de 18 ani care a terminat seminarul şi a plecat de aici în lume. Aş vrea ca vizitele mele să fie mai dese şi mai lungi, dar ocupaţiile mele academice nu îmi permit să stau decât câteva ore, momente ce vor rămâne în mintea şi sufletul meu ca ceva de neuitat. Ce fericit este cel ce poate spune “Sunt medgidian!”, a spus tuturor celor prezenţi profesor Kemal Karpat, în momentul în care i-a fost înmânat brevetul de cetățean de onoare al municipiului Medgidia.

Este o pierdere importantă pentru Medgidia, pentru care numele de Kemal Karpat a reprezentat singura personalitate de renume mondial a municipiului.

În numele comunității locale din Medgidia, împărtășim durerea și exprimăm sincere condoleanțe însoțite de sentimente de profundă compasiune familiei, și tuturor celor care l-au cunoscut, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Medgidia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.