O polițistă a murit de cancer. Avea trei copii, din care doi au fost înfiați

Acum aproape doi ani, Maria, o poliţistă din Iaşi, a primit o grea lovitură. Aflase că are cancer de plămâni, iar vestea a căzut ca un trăsnet. Un an mai târziu, colegii săi poliţişti i-au spus povestea, pentru că femeia, mamă a trei copii, avea nevoie de un tratament costisitor care o ţinea în viaţă.

Tot atunci, poliţista a mărturisit cum ea şi soţul său au aflat cumplitul diagnostic.

„Cât costă viața unui om? Tu cât ai plăti să poți să mai trăiești? Ce ați face dacă cineva v-ar spune că vă trebuie un medicament de 5000 de euro, lunar pentru a putea trăi?”

Trei copii au rămas fără mamă

Maria și soțului ei Bogdan sunt polițiști la IPJ Iași și își iubesc meseria pe care o fac cu drag. Pe lângă profesia de polițist Maria îndeplinește și „profesia” de mamă, are 3 copii minunați Elena de 17 ani, Ilie de 16 ani și Andrei Bogdan de 3 ani. Pe Elena și Ilie i-au luat în ocrotire de la un centru de plasament după ce medicii în urma mai multor analize nu au dat nicio șansă Mariei de a avea vreodată copii. În anul 2017 Maria află că este însărcinată și așa în familia ei a sosit un nou membru Andrei Bogdan, minunea de la Dumnezeu. Maria a fost diagnosticată, în mai 2020, cu cancer pulmonar.

„Nu pot uita acel moment când medicii l-au chemat separat pe soțul meu și i-au spus că starea mea este gravă și trebuie să mergem de urgență la Institutul Regional de Oncologie. Atunci nu am știut ce i-au spus doctorii soțului, dar din privirea lui și faptul că a venit spre mine, m-a luat în brațe și a început să plângă am înțeles că starea mea nu este una bună. Bogdan mi-a anunțat imediat familia, părinții și frații mei care au venit de îndată la spital. A fost pentru toți un șoc, îi vedeam plângând, nici nu știam cum să reacționez.”

Au urmat luni de tratament, cu medicamente care au putut să o ajute pe Maria să spere la un viitor mai bun. Dar starea de bine nu s-a menținut pentru mult timp, iar Maria a început să simtă din nou rău. În martie 2021 a făcut un CT, iar medicii i-au spus că boala a progresat și că sunt metastaze osoase, hepatice, iar medicamentul necesar ar fi ,,LORLATINIB”, dar care nu este compensat în sistemul nostru sănătate. Tratamentul cu acest medicament costă în jur de 5000 euro lunar. Sunt sigur că noi toți putem să o ajutăm pe Maria, putem să facem o minune, iar Elena, Ilie și Andrei să poată fi lângă mama lor cât mai mult timp!”, suna atunci anunţul postat de colegii poliţistei.

Acum însă, Maria a pierdut lupta.

„Inspectoratul de Poliție Județean Iași deplânge stingerea fulgerătoare din viață a colegei noastre, agent șef de poliție din cadrul I.P.J Iași care, la data de 21 martie 2022, a trecut în neființă. Pe această cale aducem un ultim omagiu celei care a fost o bună colegă, iar trecerea sa în neființă reprezintă o mare pierdere pentru colectivul din care făcea parte și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profundă compasiune pentru pierderea suferită”, au scris colegii săi.

Mesaje emoţionante de condoleanţe 

Vestea morţii a căzut ca un trăsnet şi pentru apropiaţi, care au scris mesaje de condoleanţe, „Te-ai stins frumoasă floare,/În plină tinereţe,/Lăsând în urma ta,/Durere, lacrimi şi tristeţe”. „Om minunat, ai lasat in inimile noastre multa durere si lacrimi! Dumnezeu te-a ales sa mergi la ceruri mult prea devreme! Sa iti fie odihna în lumină veșnică!”, „Dumnezeu sa o ierte pe Maria, iar pe voi sa va ajute sa treceți cu bine peste aceasta mare durere!”

„Nanuta noastră draga … vei rămâne mereu în inimile noastre! Dumnezeu sa te odihnească și sa te aibă în paza sa, suflet minunat!”, „O rafinată, o minunată, o inimă plină de iubire. Cu zâmbetu-i cald, cu faptele de înaltă bunătate și noblețe caracterială se ridică la nivelul sufletelor înalte, ale Sfinților și ale Sfinților Îngeri, meritând starea cea fericită, bucuria luminată de puterea Învierii. De asemenea, merită menționat că poartă cu cinste numele măreț al Prea Sfintei Maici a Domnului, cea cu totul blândă și iubitoare de cei buni. Hristos a Înviat pentru Maria cea căreia i se cuvine starea fericită, cea din Împărăția sfântă! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Iubirea-I nesfârșită! Sunt privilegiată pentru faptul că am cunoscut-o și sunt recunoscătoare pentru colaborarea și pentru ajutorul oferite cu mare mărinimie. Copiii și soțul să primească mângâierea binemeritată, știind că minunata lor mamă și soție îi iubește cu o iubire netrecătoarei și, alături de cei aleși, îi va ajuta întotdeauna. Veșnică și luminoasă să îi fie pomenirea!” „Nuuuu este drept, Dumnezeu sa oodihnească in pace! Drum lin printre Ingeri!”, au fost câteva dintre mesaje.

Sursa: ObservatorNews.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă cu bombă la bordul unei aeronave Turkish Airlines. Au intervenit Forțele Aeriene Române

mar mart. 22 , 2022
Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană, au executat astăzi, 22 martie, o nouă misiune de poliție aeriană în spațiul aerian național pentru a intercepta și escorta o aeronavă civilă care opera zborul Turkish Airlines de la Moscova la Istanbul, urmare la informarea organelor de […]
turkish airlines

V-ar putea interesa și: