O rablă fără stăpân, care zace de ani buni lângă Școala Gheorghe Țițeica, a fost ridicată

masina abandonata constanta

O rablă care zace de ani buni lângă Școala Gheorghe Țițeica din municipiul Constanța a fost ridicată, astăzi, de Poliția Locală.

„Mașina” era abandonată de foarte mult timp pe una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, strada Flămânda. În orele când elevii ajung la școală sau pleacă spre casă, nu ai loc să arunci un ac.

Am scris prima dată despre ea prin 2017. Anul trecut, îi dispăruseră și roțile, rămăsese pur și simplu o epavă.

rablă constanța
Așa arăta „mașina” pe 4 aprilie 2019

După ce s-a depus o sesizare în acest sens, Poliția Locală a reacționat. S-au făcut fotografii, s-a notificat proprietarul, dar nu a răspuns nimeni. Mașina a fost declarată „fără stăpân” și, în cele din urmă, epava a fost ridicată. Procedura a durat câteva luni, dar, iată, a fost dusă la bun sfârșit.

Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a anunțat că derulează în continuare acțiuni de ridicare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al orașului.

În cursul zilei de azi, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și siguranței rutiere pe drumurile publice au derulat activități specifice de eliberare a domeniului public ocupat în mod nelegal de către autovehicule care au fost declarate abandonate de către autorități după îndeplinirea procedurii legale și au fost ridicate din următoarele locații din municipiul Constanța: 1 vehicul pe strada Theodor Speranția din cartierul KM5 și 1 vehicul de pe strada Alexandru Serbănescu în zona Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din cartierul Tomis Nord. Autoturismele vor fi depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului.

„Activități similare se vor derula și în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Dacă vedeți astfel de rable, anunțati Primăria Constanța sau Poliția Locală. Repet, procedura legală de ridicare este destul de înceată, dar în cele din urmă problema se rezolvă.

2 comments

  • Serios? Ia sa mergeți pe Str Soveja zona Eden ca mai găsiți 2 rable părăsite care ocupa locuri de parcare și nimeni nu le “pescuiește”… Vis-a-vis de banca BCR la parter de bloc turn cu 8 etaje… Se vad ele care sunt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.