O regiune din Australia rămâne în carantină până când 70% din populație se va vaccina

Melbourne

Aproximativ cinci milioane de locuitori din Melbourne au primit ordin să rămână acasă din 5 august. Autorităţile din statul Victoria, care include acest oraș, au declarat că ordinul va fi ridicat numai atunci când 70% dintre cei peste 16 ani vor fi imunizaţi complet, ţintă pe care se aşteaptă să o atingă în jurul datei de 26 octombrie, conform AFP.

„Carantina se va încheia”, a declarat Dan Andrews, premierul statului Victoria, adăugând că limitarea motivelor de ieşire nu va mai fi în vigoare, dar o serie de restricţii vor fi în continuare în vigoare. Restaurantele şi pub-urile vor putea fi redeschise, dar numai cu maximum 50 de persoane complet vaccinate care stau afară, în timp ce interzicerea vizitelor la domiciliu va rămâne în vigoare.

Odată ce rata de vaccinare atinge 80% – care este programată pentru aproximativ 5 noiembrie – locuitorii complet vaccinaţi din Melbourne se vor bucura de mai multe libertăţi, inclusiv renunţarea la mască în aer liber, primirea a până la 10 vizitatori acasă şi munca la birou. Dan Andrews a declarat că sistemul de sănătate ar fi probabil sub „presiune intensă” ca urmare a acestor schimbări, însă redeschiderea treptată ar ajuta orașul să normalizeze răspunsul său la coronavirus.

Aceasta este a şasea izolare pentru locuitorii din Melbourne de la începutul pandemiei.

Ieri, în oraș a fost organizat un marș de protest împotriva acestor măsuri. CNN scrie că au fost arestate cel puțin 235 de persoane și 10 ofițeri de poliție au fost răniți.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O societate din Valu lui Traian face angajări

Sun Sep 19 , 2021
O societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, salariu 1263 de lei în mână. Obligatoriu diplomă de specializare. Nu se decontează transport. Puteți urmări […]
angajari