O româncă, numită la conducerea Direcției Generale de Comunicare a Comisiei Europene

Dana Spinanț. Sursă foto: Facebook/Comisia Europeană în România

Comisia Europeană a numit-o pe Dana Spinanț director general al Direcției Generale de Comunicare, potrivit unui comunicat oficial.

Dana Spinanț este primul cetățean român care preia conducerea unei direcții generale a Comisiei semnalează eurodeputatul Siegfried Muresan.

„Această numire arată că România capătă un rol din ce în ce mai important în instituțiile europene și pe plan internațional”, subliniază Siegfried Muresan.

Cu o vastă experiență profesională de peste 30 de ani, inclusiv aproape 14 ani la Comisie și 6 ani în diverse funcții de conducere în domeniul comunicării politice, Dana Spinant este extrem de bine calificată pentru noul său rol. Ea a jucat un rol esențial în modelarea comunicării politice strategice a Comisiei. În plus, a avut un rol esențial în dezvoltarea campaniilor de comunicare și în extinderea comunicării Comisiei prin intermediul rețelelor sociale, se precizează în comunicatul oficial al Comisiei Europene.

Experiența Danei Spinanț în sectorul comunicării și al mass-media este subliniată și de poziția sa anterioară de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei Europene. În noua sa calitate, ea își va valorifica cunoștințele sale cuprinzătoare privind diverse aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe asigurarea unei direcții strategice și pe coordonarea proiectelor majore.

Cetățean român, Dana Spinanț s-a alăturat Comisiei în 2009, după o carieră îndelungată în mass-media. Ea a deținut funcții de răspundere progresivă în cadrul Direcției Generale Justiție și Consumatori, Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne, Direcției Generale Politică Regională și Urbană și Direcției Generale Comunicare, unde a ocupat anterior funcția de director pentru comunicare politică, iar în prezent deține funcția de director general interimar. Dana Spinanț a ocupat, de asemenea, funcția de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei din decembrie 2019 până în octombrie 2023.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 75.000 de sindicaliști din sănătate dau în judecată Guvernul

mie nov. 29 , 2023
Sindicaliştii SANITAS au anunțat că au declanşat procesul împotriva Guvernului României. Peste 75.000 de persoane s-au alăturat demersului. „Am declanşat procesul împotriva Guvernului României. Aproape 75.000 de membri SANITAS s-au alăturat iniţiativei şi au venit lângă noi pentru a da Guvernul în judecată”, au anunţat, miercuri, sindicaliştii SANITAS. Aceştia cer […]

V-ar putea interesa și: