O șansă pentru comunitățile locale: suplimentarea fondurilor și prelungirea termenelor pentru PNDL II

Dezvoltarea comunităților locale este o prioritate pentru Guvernul României, iar accesul la servicii esențiale este o prioritate care nu poate fi amânată.

„Programul Național de Dezvoltare Locală care cuprindea perioada 2017-2022 a fost puternic influențat de pandemie, precum și de creșterea prețurilor la materialele de construcție.”, spune Marian Crușoveanu, deputat PNL.

Aceste situații nu doar că au pus în pericol unele proiecte, dar au creat și un risc suplimentar ca acestea să nu fie terminate. De aceea, era necesară o intervenție legislativă prin care bugetul PNDL II să fie suplimentat cu 3 miliarde de lei. De asemenea, contractele pentru finalizarea obiectivelor de investiții vor putea fi prelungite cu 2 ani.

„În județul Constanța, prin PNDL II, au fost finanțate peste 160 de proiecte (rețeaua de apă și canalizare, unități de învățământ, unități sanitare, poduri și altele), în timp ce la nivel național, sunt finanțate 7234 de proiecte. Fără doar și poate, Programul Național de Investiții Anghel Saligny vine în completarea liniilor de finanțare guvernamentale precedente iar în momentul de față, pentru județul Constanța, avem deja fonduri alocate pentru rețeaua de apă și canalizare, precum și pentru cea de gaze naturale.”, a adăugat deputatul PNL.

Acesta a mai precizat un lucru:

„Aș vrea ca toți constănțenii să știe că USR cere desființarea acestui program. Practic, se opune modernizării și dezvoltării județului nostru. Ei dezvoltă România doar on line.”

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Finalizare proiect „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice Liceul teoretic Emil Racoviță, Oraș Techirghiol, Județul Constanța“

Wed May 18 , 2022
Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.