O știre, câteva date și o întrebare despre senatorul Gigi Chiru

Gigi Chiru

Senatorul Gigi Chiru la Bruxelles, reprezentând interesele României

Senatorul Christian Gigi Chiru ne-a anunțat, astăzi, că a participat timp de trei zile, ca membru al Comisiei pentru transporturi şi energie, la o vizită de lucru la Parlamentul European. O vizită în care s-a întâlnit cu multă lume și care a discutat despre ”probleme de securitate energetică precum desăvârşirea pieţei interne de energie şi construcţia legăturilor care lipsesc în infrastructuri, diversificarea statelor furnizoare şi a căilor de aprovizionare,   consolidarea mecanismelor de urgenţă şi solidaritate şi protejarea infrastructurilor critice, consolidarea producţiei energetice indigene prin intensificarea utilizării surselor de energie regenerabilă şi a supravegherii producţiei de combustibil fosili, ameliorarea coordonării politicii energetice naţionale şi susţinerea în exterior a unei politici energetice unice, realizarea unor progrese în materie de tehnologii energetice şi întărirea eficienţei energetice.”

Stați, că nu e tot. Suntem anunțați că, de asemenea, ”s-a discutat despre reforma pieţei europene de carbon introducerea unor semnale clare de preţ pentru participanţii la piaţă, energii regenerabile, legătura între pieţele angro şi cu amănuntul, despre funcţionarea Agenţiei de cooperare pentru reglementarea energetică şi despre Securitatea europeană a aprovizionării. Senatorul Gigi Chiru participă chiar pentru a doua oară la întâlnirile cu membrii comisiei.

Aceasta este știre. Iată și câteva date, pe care vi le promiteam în titlu.

  1. Senatorul a făcut primii doi ani de liceu la Liceul de Chimie Industrială Năvodari și următorii doi la Liceul Energetic din Constanța. A absolvit în 1984.
  2. La 8 ani după liceu, începe Facultatea de Drept la Universitatea ”Spiru Haret”
  3. Are și un Master, la Universitatea ”Ecologică” București, specializarea ”Drept Intern si International al mediului”, susținut în anul 2006.
  4. În CV a trecut că nivelul său de comprehensiune a limbii engleze este ”bun” și că abilitățile sale de vorbire și scriere în această limbă sunt ”medii”.
  5. Nu cunoaște o altă limbă străină.
  6. Senatorul Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru postul de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze.
  7. Senatorul Gigi Chiru este urmărit pentru luare de mită şi spălare de bani, pentru că în 2010, când era şeful Inspectoratului în Construcţii Sud – Est, ar fi cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme într-un proiect de construcţie de parcuri eoliene în Dobrogea, potrivit DNA.

Întrebarea: Ce credeți, cât de bine și competent sunt reprezentate interesele României și ale Constanței în această comisie europeană?

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.