O sută de bolnavi de Covid-19 internați în Constanța

O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times
O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 458 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 400 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 100 de persoane internate, dintre care 90 din județul Constanța și 10 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

„În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, a transmis Prefectura Constanța.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 34 de persoane. De asemenea, 2.079 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 22 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.200 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 13 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 01 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.672 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

RAEDPP igienizează piețele

Thu Jul 2 , 2020
Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Miercuri, 1 iulie, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție […]
raedpp-piete