O tranșă record de vaccin Pfizer ajunge luni în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat că luni, 31 mai, va ajunge în România o tranşă record de vaccin Pfizer/BioNTech, cu 1.091.610 doze. Este cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare.

„Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov”, a scris Andrei Baciu duminică, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el adaugă că este îmbucurător că toate „cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră”.

„Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara. Fii responsabil! Vaccinează-te!”, a mai spus vicepreşedintele CNCAV.

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 7.740.297 de doze unui număr de 4.279.871 de persoane, dintre care 819.445 au primit o doză şi 3.460.426 şi pe cea de-a doua, conform datelor difuzate sâmbătă de către CNCAV. 

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Alarmă de incendiu la Autoritatea Navală Română

Sun May 30 , 2021
Alarma de incendiu a pornit, duminică, în jurul orei 11.00, în sediul Autorității Navale Române din Portul Constanța. ISU Dobrogea a trimis la fața locului o autospecială și un echipaj SMURD. COMPLETARE Reprezentanții ISU spun că nu a mai fost nevoie de intervenția lor. „Alarma a fost activată de fumul […]