O vară plină de festivaluri pentru Teatrul de Stat Constanța

După încheierea, cu două premiere importante – „Universuri paralele” și „Îndoiala” –, a stagiunii teatrale 2021 – 2022 și înainte de începerea Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022, echipa Teatrului de Stat Constanța se află într-o perioadă de participări la festivaluri naționale și internaționale.

Astfel, spectacolul „8 TAŢI” de Tina MÜLLER, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae a fost selectat să participe la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, în cadrul căruia a avut o reprezentație în 21 mai.

• Spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul și regia de Carmen Lidia Vidu a fost reprezentat la Târgu Jiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Elvira Godeanu, în 26 mai.

• Spectacolul „UNIVERSURI PARALELE” de David Lindsay-Abaire, regia Radu lacoban a avut o reprezentație în 16 iunie, la Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRUL. Cătălina Mihai a obținut Premiul Festivalului pentru Cea mai bună actriță.

• Spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu a fost selectat să participe la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022), cel mai prestigios festival de teatru din România și din sud-estul Europei, reprezentația fiind susținută în 27 iunie.

• Tot la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022) a fost invitat să participe spectacolul-instalație „#acedesiguranță” regia Bobi Pricop, coproducție a Teatrului de Stat Constanța cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, reprezentație programată duminică, 3 iulie.

Miercuri, 6 iulie 2022, spectacolul „8 TAȚI” de Tina MÜLLER, regia Irisz Kovacs, participă la THEATER NETWORKING TALENTS – Festival Internațional dedicat Tinerilor Regizori, ediția a IV-a (Craiova, 5-9 iulie 2022.

Spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, va avea o reprezentație duminică, 24 iulie, în capitală, în cadrul  evenimentului intitulat Grădina cu Filme – Cinema & More, în organizarea Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului București.

Marți, 16 august, spectacolul „8 TAȚI” de Tina MÜLLER, regia Irisz Kovacs, va participa la IDEO IDEIS – Festivalul Național de Teatru Tânăr, care se desfășoară în perioada 15-21 august, la Alexandria.

Astfel, cea mai mare parte din echipa artistică și tehnică a Teatrului de Stat Constanța a fost plecată în turnee în multe orașe din țară, pentru a reprezenta municipiul și județul Constanța și pentru a contribui la creșterea prestigiului lor cultural.

*****

În cadrul Galei Premiilor UNITER, care se va desfășura luni, 4 iulie, de la ora 21, la Bistrița, și va fi transmisă în direct de televiziunea publică, IRISZ KOVACS, regizoarea spectacolului „8 TAȚI”, menționat repetat mai sus, este nominalizată la PREMIUL PENTRU DEBUT.

Teatrul de Stat Constanța mai este prezent la Gala Premiilor UNITER și prin spectacolul „ZIUA Z” de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, care este nominalizat la secțiunea CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV / TELEPLAY.

Este cel de-al doilea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța obține două nominalizări la premiile UNITER, cele mai importante premii din teatrul românesc, anul trecut una dintre ele materializându-se în Premiul pentru Debut acordat regizoarei Diana Mititelu pentru spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya.

Tot referitor la Gala Premiilor UNITER, mai menționăm că, anul acesta, Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, în calitatea sa de regizor,  este membru în juriul concursului care premiază Cea mai bună piesă românească a anului 2021.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tânărul care a murit după ce a intrat cu mașina în copac nu avea permis de conducere

vin iul. 1 , 2022
Astăzi, în jurul orei 3.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 27 de ani, care se afla decedat, în autoturismul său, fiind implicat într-un accident rutier, pe strada Vadului din orașul Hârșova. Din cercetări a reieșit faptul că, în urma coliziunii dintre autoturism și un […]

V-ar putea interesa și: