O veste bună pentru sistemul energetic național, o veste bună pentru județul Constanța

energie-electrica

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a anunțat o veste bună pentru sistemul energetic național, dar și o veste bună pentru județul Constanța!

Transelectrica obține pentru România prima finanțare din Fondul pentru Modernizare: aproape 23 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii energetice de transport.

Proiectul de construire a unei noi Linii Electrice Aeriene de 400 kV între Constanța Nord și Medgidia Sud, propus de CNTEE Transelectrica SA la mijlocul lunii septembrie a acestui an pentru finanțare din bugetul Fondului pentru Modernizare, a obținut finanțarea de 22,9 milioane de euro, conform Deciziei Comisiei Europene C(2021)9135, din 6 decembrie 2021, fiind primul proiect românesc aprobat în cadrul acestui mecanism de finanțare europeană. Plata fondurilor a fost efectuată luni, 13 decembrie 2021, către Ministerul Energiei, în calitate de autoritate competentă pentru gestionarea și derularea Fondului pentru Modernizare.

„Construirea acestei noi linii aeriene înseamnă creșterea capacității de preluare a energiei electrice produsă în județul Constanța.”, a precizat George Niculescu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța a continuat proiectul „Săptămâna de Caritate: Un gest mic pentru un suflet mic!”

Thu Dec 16 , 2021
Voluntarii din Liga Studenților – Universitatea Maritimă Constanța au strâns, în perioada 06-13 decembrie 2021, donații monetare și financiare atât în cadrul Universității Maritime din Constanța, cât și în hipermarketul Cora. Astfel, s-a desfășurat a patra ediție a proiectului anual „Săptămâna de Caritate: Un gest mic pentru un suflet mic!”, […]