O viață aproape normală pentru bolnavii cu Parkinson, în urma unor tratamente inovatoare și gratuite administrate la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța vine în sprijinul pacienților care suferă de boala Parkinson, cu două variante de tratament noi, de ultimă generație, gratuite și care le pot asigura o viață aproape de normalitate.

Folosite de specialiștii din Europa, tratamentul cu apomorfină și tehnologiile de ultimă generație ( pompa cu triplă combinație levodopa/ carbidopa/ entacapona gel intestinal) sunt disponibile acum, complet gratuit, și pentru pacienții secției clinice de Neurologie din cadrul SCJU Constanța. Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi: tremorul, încetineala sau dificultățile de mers.

Odată cu aprobarea și disponibilitatea gratuită pentru pacienți a tratamentului cu apomorfină, cât și a tehnologiilor de ultimă generație (pompa cu triplă combinație levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm, că noi, ca și specialisti în diagnosticarea și indicația tratamentului bolii Parkinson avem posibilitatea să ne ajutăm pacienții cu adevărat, acum având opțiunea să le individualizăm tratamentul în funcție de stadiul bolii și de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi.”, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad (foto), șef secție clinică Neurologie.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană (metodă efectuată de o echipă mixtă de medici, în colaborare cu Prof. Univ. Dr. Eugen Dumitru, șef secție clinică Gastroenterologie), fie introducerea unui ac subțire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l mențină în această poziție.

Pentru mine și colegii mei, specialiștii din secția clinică de Neurologie a Spitalului Județean Constanța, este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din țară,  având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii, a mai spusdr Any Docu Axelerad.

„In luna aprilie, dorim să fim alături de comunitățile de pacienți și să atragem atenția asupra acestei maladii. Totodată venim cu un mesaj de încurajare și speranță către pacienții noștri. Echipa de medici din clinica de Neurologie a SCJU Constanța vă așteaptă la reevaluare. Pentru un pas spre normalitate!”, au transmis reprezentanții spitalului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA anunță o cădere de tensiune la Stația de Tratare și Pompare Complex Constanța Nord

vin apr. 1 , 2022
Astăzi – 01 aprilie 2022, în jurul orei 12.00, s-a înregistrat o cădere totală de tensiune la Stația de Tratare și Pompare Complex Constanța Nord din municipiul Constanța, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa.  Până la remedierea avariei, sunt afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: cartierul […]

V-ar putea interesa și: