O zi, trei orașe – Oradea, Cluj și Constanța – trei evenimente

Curte de școală asfaltată de Primăria Constanța. Foto: Facebook/VergilChițac

Trei lucruri importante s-au întâmplat pe 1 noiembrie în Constanța. În Oradea s-a anunțat o investiție gigant, de 650 milioane de euro, în Cluj a început proiectarea unui nou parc, iar în Constanța primarul se laudă că a asfaltat curțile interioare a două școli.

Oradea

Producătorul finlandez Nokian Tyres va investi 650 milioane euro pentru a construi o fabrică de anvelope la Oradea, scrie Reuters. Compania a ieșit de pe piața rusă și vrea să compenseze pierderile de acolo. Fabrica va produce anvelope pentru autoturisme și producția de serie ar trebui să înceapă în primele luni din 2025. Detalii AICI. „Compania Nokian, lider în producția de anvelope premium, de iarnă, a decis să-și reloce activitățile în România, la Oradea, urmând să construiască o fabrică nouă pe terenul fostului CET 2. Aceasta va fi una din cele mai mari investiții străine din România din ultimii ani, generând peste 500 de noi locuri de muncă directe, plus cele care se vor crea în activitățile conexe. Atunci când opțiunile investitorilor se suprapun cu locații bune pentru afaceri, iar programul de sprijin guvernamental pentru atragerea de investiții este competitiv, poți fructifica oportunitățile ce apar în piață.”, a spus Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Cluj

A fost semnat contractul de proiectare pentru amenajarea Parcului Bună Ziua, de 10,7 hectare. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor. „A început proiectarea pentru amenajarea Parcului Bună Ziua – în urma semnării, astăzi, a contractului de achiziție publică pentru aceste servicii. Valoarea contractului este de 2.794.120 lei, TVA inclus. Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și extindă peste 190 hectare de spații verzi.”, a spus primarul Emil Boc.

Constanța

Primarul Chițac ne îndeamnă să vizităm curtea unei școli, unde s-a turnat niște asfalt. „În pozele de mai jos, puteți vedea spațiile exterioare, modernizate și reconfigurate, aferente Liceelor Teoretice „George Călinescu” și „Decebal”. Echipele Confort Urban au finalizat în timp record lucrările de reamenajare a aleilor de acces, a terenurilor de sport și a curților interioare. Am refăcut marcajele, porțile și panourile de baschet, iar acum totul arată foarte bine.”, a spus primarul. Tot în Constanța, omul numit de președintele CJ, Mihai Lupu, la conducerea CMSN a ținut o conferință de presă în care a explicat cum a folosit mașina de serviciu încălcând legea.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei tineri, răniți într-un accident rutier

mar nov. 1 , 2022
Trei tineri au fost răniți într-un accident rutier produs marți seară pe DN 22C, în zona localității Satu nou. Potrivit celor de la ISU Constanța, este vorba despre o fată de 17 ani și două persoane de sex masculin, de 17, respectiv 23 de ani. Victimele au fost transportate la […]
ambulanta noaptea

V-ar putea interesa și: