Oameni de afaceri din Danemarca au cumpărat o fermă de 1.370 de hectare în județul Constanța

Grupul JD Agro Cocora, unul dintre jucătorii de top ce exploatează terenuri agricole, deținută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunță achiziționarea unei ferme agricole cu o suprafață de circa 1.370 de hectare în județul Constanța. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanța.

„Investiția realizată pentru această nouă achiziție a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziții, cât și prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafețe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Potrivit afirmației sale, ferma achiziționată a aparținut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiții suplimentare și poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziție este faptul că terenul are o calitate foarte bună și este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

Ferma cumpărată are o suprafață totală de aprox. 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiție, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeței și va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localitățile Amzacea, Chirnogeni și Topraisar.

„Investiția realizată în ferma din zona Constanța ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenței pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adăugat Hans Poulsen.

Recomandare: Pericolul schimbărilor climatice: „În anul 2050 economia globală va avea dificultăți în a produce hrană pentru toată lumea”

Dincolo de ferma din județul Constanța, JD Agro Cocora deține o alta în județul Ialomița. Aceasta administrează o suprafață de 11.600 de hectare. Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante și de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficiență peste media pieței. În plus, în prezent, JD Agro Cocora folosește tehnologia no till – fără arătură – pe întreaga suprafață lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna și sporind, astfel, umiditatea solului.

Suprafețele deținute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producție de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat  o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.

Despre JD Agro Cocora

JD Agro Cocora, ce aparține grupului Romania Farm Invest A/S  și este deținut de investitori din Danemarca, este una dintre companiile agricole de top din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

În 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora incluzând achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în județul Ialomița. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafațǎ de 17.000 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzǎu.

Grupul de companii are 72 de angajați. Beneficiind de experiența internaționalǎ în domeniul exploatărilor agricole, compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură. Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, județul Ialomița. Ferma dispune de o halǎ pentru utilaje, un depozit, spațiu pentru birouri și un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totalǎ de depozitare de 40.000 de tone. Ferma din Amzacea, județul Constanța are, de asemenea, dotări de ultimă generație.

Grupul a avut în 2021 o cifră de afaceri de 141.840.717 lei, un profit de 52.955.267 lei, datorii de 157.944.452 lei și o medie de 47 de angajați.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Oameni de afaceri din Danemarca au cumpărat o fermă de 1.370 de hectare în județul Constanța

  1. Ce frumos, strabunicii care au luptat pt tara asta ,pentru pamant, pentru unitate si hotii au vandut o la straini. Cati romani detin in afara astfel de ferme, atata suprafata de teren? Avem fermieri din toate trailer isr cand cibeva din tara vrea sa faca ceva pentru tara I se pun bete in route, apare gripa porcina, aviara,etc . Sa luptam, ce sa aparam? Pamantul cui? Rusine hotilor de tara….vanduta la straini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întrerupe furnizarea apei în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia pe 15 martie

lun mart. 13 , 2023
În vederea executării lucrărilor de modernizare și sectorizare la nivelul rețelei distribuție apă potabilă din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri, 15 martie 2023, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: „Având în vedere […]

V-ar putea interesa și: