Oamenii se tem că apare un turn în Faleză Nord, Primăria Constanța spune că nu există nicio autorizație de construire

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Terenul este împrejmuit de proprietar

Acum câteva zile, un constănțean scria, pe pagina de Facebook a Asociației Constanța Altfel, că în zona Faleză Nord se pregătește construirea unui bloc de 18 etaje, chiar pe malul mării.

Totul a pornit după ce în zonă a apărut o plăcuță de informare prin care cei interesați erau anunțați că se execută lucrări de împrejmuire. Proprietarul terenului a bătut niște țăruși și a început delimitarea propriu-zisă. Vecinii nu înțelegeau nici cum poate fi proprietar pe terenurile pe care ei le știu libere de când s-au mutat acolo, pe locurile de parcare, pe spațiul verde. Mai multe puteți afla AICI.

Primăria Constanța spune însă că în zonă nu se construiește niciun bloc.

„Nu există autorizație pentru a construi un bloc și nici nu a fost solicitată una. Proprietarul terenului a cerut numai autorizație de împrejmuire.”, a precizat Adriana Deoancă, purtător de cuvânt al Primăriei Constanța.

 În ultimele luni, proprietarul a fost somat de trei ori de Poliția Locală cu privire la igienizarea terenului. Și-a făcut de trei ori curat, dar lumea a continuat să arunce gunoaie pe teren,

„În urma notificărilor repetate, și-a scos autorizație de împrejmuire pentru a nu mai ajunge în situația aceasta”, a mai spus reprezentanta primăriei.

Nu am primit informații despre cum a intrat proprietarul în posesia terenului.

Beneficiarul construcției este SC Total Financial Consulting SRL. Societatea are sediul în București și are ca asociat cu 80% din acțiuni, dar și ca administrator, un cetățean italian, Piccin Maurizio, în vârstă de 63 de ani. Celălalt asociat este Piccin Andrea, de 35 de ani, tot italian. Potrivit Confidas.ro, firma a avut în 2018 o medie de doi angajați și un profit de peste 660.000 lei.

Piccin Maurizio este asociat și în SC Alcor Merchant SRL, care a construit un turn de 10 etaje pe strada Unirii. În 2017, acesta a cerut supraetajarea sa la 13 etaje.

Piccin deţine acţiuni în FINIM Financiar Imobiliare SRL, Profi Vendors SRL, Total Financial Consulting SRL, Welchome SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate: LA Fenice SRL, European Trading Company SRL, Eulabor SRL.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.