Obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului, „singura opțiune realistă”, susține Academia franceză de medicină

covid vaccin

Obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului a populaţiei începând de la vârsta de 12 ani reprezintă singura opţiune realistă pentru menţinerea sănătăţii, au transmis într-un comunicat comun Academia franceză de medicină şi Academia franceză de farmacie.

„În ceea ce priveşte totalul populaţiei cu vârsta de cel puţin 12 ani, obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 reprezintă singura opţiune realistă în ceea ce priveşte responsabilitatea personală şi angajamentul solidar de menţinere a sănătăţii proprii, a altora şi de a se ajunge la imunitate colectivă”, se arată în comunicatul amintit, potrivit News.ro.

„Obligativitatea se impune atunci când un vaccin eficient şi bine tolerat poate stăpâni o infecţie severă, potenţial mortală şi de necontrolat prin alte mijloace. Mai multe maladii au justificat o astfel de decizie în Franţa: variola (1902-1984), difteria (1938), tetanosul (1940), tuberculoza (1950-2007), poliomielita (1964). Mai recent, 11 vaccinuri pentru sugari au devenit obligatorii în 2017”, adaugă cele două academii.

Academia de medicină şi cea de farmacie din Franţa au subliniat că este necesară solidaritate în plan internaţional în ceea ce priveşte vaccinarea.

„Covid-19 întruneşte toate caracteristicile care justifică obligativitatea vaccinării”, spun reprezentanții instituțiilor.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un senator AUR s-a ales cu poprire pe conturi pentru 1.500 de lei și dă vina pe „foamea de lichidități” a „guvernului dictaturii medicale”

Sat Jul 10 , 2021
Senatorul AUR de Constanța Dumitru Viorel Focșa nu-și mai poate folosi banii din conturile bancare, după ce acestea au fost blocate de ANAF. Acesta are de plătit o amendă de 1.500 de lei, pe care însă a decis să nu o achite și să o conteste în instanță. Parlamentarul crede […]
viorel focșa aur