Observator la Planetariul din Constanța. Soarele, așa cum nu l-ați mai văzut VIDEO

Planetariul din Constanța s-a dotat cu un observator solar. Cu ajutorul acestuia, putem vedea astrul ceresc așa cum nu am mai făcut-o până acum.

„Este dotat cu filtre, pentru că a ne uita la soare este extrem de periculos. Retina este distrusă iremediabil dacă ne uităm direct la soare. Aparatul permite observații solare, dar și mobilitate (n.r. este un aparat portabil)”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Aparatul a costat circa 80.000 de euro și a fost achiziționat din fonduri europene, printr-un program care se ridică la valoarea totală de circa un milion de euro.

„Noi la Complexul Muzeal nu facem acum decât observații, nu facem prezentări la Planetariu, pentru că suntem responsabili, nu ne permitem să riscăm sănătatea spectatorilor. Invităm însă oamenii să vadă în timpul zilei soarele și, în timpul serii, diverși aștri”, a mai spus Adrian Bîlbă.

Biletul de observații solare se poate cumpăra de la casierie și costă numai doi lei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Șase ore de așteptare ca să intri în Grecia

Sat Jul 4 , 2020
La punctul de frontieră Kulata dintre Bulgaria şi Grecia, coloana de maşini are 12 km, timpul de aşteptare fiind de 6 ore, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România. Este singurul punct de frontieră terestru dintre cele două țări, folosit și de românii care își petrec vacanță în Grecia și […]
Coadă de 12 kilometri la vama Kulata. Foto: www.bnr.bg