Oficial de la CNI: în ce stadiul sunt lucrările la Cazinoul din Constanța și câți bani s-au cheltuit până acum

În ultimele săptămâni, au circulat mai multe informații referitoare la Cazinoul din Constanța, mai exact la soarta lucrărilor. Am văzut politicieni care au început să-și facă imagine pe seama trecutului, pozând în salvatorii clădirii, alții care anunțau că lucrările vor fi sistate, alții, dimpotrivă, care spun că totul este cum nu se poate mai bine și își freacă deja mâinile cu gândul la o inaugurare în an electoral.

Pentru a afla exact cum stau lucrurile, ne-am adresat Companiei Naționale de Investiții, cea care se ocupă în prezent de Cazinou.

Într-un răspuns cu data de azi, 21 noiembrie 2023, Manuela Irina Pătrășcoiu, director general al CNI, spune că, „la data prezentei, în derularea contractelor încheiate pentru realizarea obiectivului de investiții „Consolidare și restaurare Cazino Constanța și lucrări exterioare”, plățile nu sunt sistate și nu sunt înregistrate facturi restanțe către antreprenor.”

CNI a mai precizat, la solicitarea Constanța 100%, că „până în prezent a fost decontată suma de 63.630.499,72 lei inclusiv TVA, aferent execuției lucrărilor, serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor.”

„Stadiul fizic al lucrărilor la obiectivul de investiții este de 70%, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind luna iulie 2024. Menționăm faptul că acest progres este aproximativ și este corelat și cu procentul decontat din valoarea totală a investiției pentru lucrările executate până în prezent de către antreprenor. De asemenea, precizam că valoarea investiției se actualizează conform 0.G.47, ceea ce poate conduce la creșterea valorii finale a investiției.”, a precizat directorul general CNI.

Răspunsul oficial poate fi citit AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Oficial de la CNI: în ce stadiul sunt lucrările la Cazinoul din Constanța și câți bani s-au cheltuit până acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mircea Banias, deputat PNL: „Noua lege a pensiilor va aduce mai multă echitate în sistem, inclusiv prin recalcularea unor pensii”

mar nov. 21 , 2023
Pensionarii din România au primit o veste bună. PNL s-a ținut de cuvânt și a adoptat noua lege a pensiilor în Parlament. „Am făcut acest lucru după ce ne-am asigurat că avem garanții din partea Guvernului privind sustenabilitatea măsurii.”, spune Mircea Banias, deputat PNL, unul dintre cei care a votat […]
mircea-banias-deputat

V-ar putea interesa și: