OFICIAL de la DSP: scenariu roșu în Constanța

Municipiul Constanța a intrat oficial în scenariu roșu. Direcția de Sănătate Publică din Constanța a anunțat, azi, o incidență de 3,11 cazuri de covid la mia de locuitori.

Ce presupune intrarea în scenariul roșu?

În primul rând, trebuie spus că elevii din clasele terminale merg la școală, deși inițial se anunțase că vor face cursuri online. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ieri o hotărâre prin care este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

COMPLETARE: Când se întrunește CJSU pentru a lua act că municipiul Constanța a trecut în scenariu roșu

Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

2. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.

3. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

4. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

6. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

7. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

8. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

10. Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “OFICIAL de la DSP: scenariu roșu în Constanța

  1. asa-i domnule hagi cind tu centrezi si tot tu dai cu capul Ieri spuneai ca sa-u facut doar 215 teste si ca orasul nu intra in cod rosu si astazi …alta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Când se întrunește CJSU pentru a lua act că municipiul Constanța a trecut în scenariu roșu

Tue Mar 9 , 2021
Municipiul Constanța a trecut în scenariu roșu, după ce incidența cazurilor de coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Conform prevederilor legale, Comitetul Județean pentru Situații pentru Urgență Constanța se poate întruni in termen de 48 de ore de la data modificării ratei de incidenta. „Vom astepta […]