Oficial de la Ministerul Culturii: condițiile de desfășurare a evenimentelor și activităților culturale la o rată de incidență de peste 3/1000 de locuitori

Creșterea ratei de incidență cumulate la peste 3/1000 de locuitori atrage o serie de restricții în ceea ce privește derularea evenimentelor și acțiunilor culturale, a anunțat Ministerul Culturii, printr-un comunicat de presă.

Singurele care nu suferă restricții suplimentare și se derulează ca și până acum sunt activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, școlilor populare de artă și meserii.

Situația se modifică în cazul evenimentelor organizate în spații închise, unde desfășurarea activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte  poate avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane.

Schimbări suportă și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale care sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. 

În toate cele trei situații descrise mai sus, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

ATENȚIE: Se pot derula evenimente în aer liber cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar dacă persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În localitățile/județele unde rata incidenței cumulate depășește 6/1000 de locuitori, activitățile cu publicul sunt interzise.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Vocea constănțeanului: „Locuiesc în Tomis Plus și nu beneficiez de dreptul de a avea un contract pe piața liberă a energiei electrice”

mie sept. 22 , 2021
Facturile la curentul electric sunt resimțite din ce în ce mai greu de consumatori. Există însă și constănțeni care spun că nu pot încheia contracte cu furnizorii. Este vorba despre cei care locuiesc în cartierul rezidențial Tomis Plus. Problema a ajuns în trecut și în atenția senatorului USR Remus Negoi, […]

V-ar putea interesa și: